Eduhacklab a Tarragona

Si llegeixes aquest blog segurament estaràs dins dels paràmetres o del perfil indicat per assistir a aquesta moguda. Una trobada de hackers relacionats amb el món educatiu !!! Si, si , hackers..... segurament no és la idea de hackers que la majoria de gent té al cap (ja he escrit algun post al respecte, però abundaré en el tema més endavant). Si t'agrada fer coses relacionades amb el món educatiu i les TIC, si creus amb la feina que fas, si el cap et vull d'idees ..... aquest és el lloc de trobada. Des d'aquí vull agrair l'esforç i les ganes d'aquells que ho faran possible, en especial als amics i companys de fatigues Xavi B & Xavi S. Serà cap al 20 d'octubre, encara que falta confirmar-ho. Però mentre per anar fent boca i difusió podem anar veient la següent presentació (quan estic content em surten rodolins !!! ):


Wikis, prosumidors i intel·ligència col·lectiva

Aquest passat dissabte vaig llegir a La Vanguardia una entrevista publicada a l'espai La Contra a Don Tapscott. Una opinió de pes (una altra més) amb raons fonamentades per apostar de forma decidida per la Web 2.0 .....


Compte amb la Xina !!!!

Són diverses les veus que ens avisen, compte amb la Xina, compte amb la Xina, quant es desperti ....

Doncs si aquesta nena representa la cantera amb la que compten per obrir-se pas al món, serà cert que haurem d'anar en compte, ... jo diria que amb molt de compte !!!


Només hi ha un camí !!!

Fa un any (un curs acadèmic) vaig presenciar una conversa acalorada al voltant de l'educació i les noves tecnologies. Es parlava sobre la necessitat d'imposar restriccions en l'us de mòbils, mp3, càmeres fotogràfiques, .... i preveure sancions dins el propi reglament de règim intern de centre. Alguns dels professors, presents a la conversa, vam haver de sortir al pas en defensa de l'ús pedagògic d'aquests aparells ... i després de diverses reflexions (el present i el futur ens avalava) vam arribar a consensuar una posició intermitja: els professors que tinguessin necessitat de fer ús d'aquestes noves tecnologies sota una vessant pedagògica i sota la seva total responsabilitat dins l'aula, ho podrien fer. La resta de professors, podriem dir que, els que s'aferren, encara, al paper i tto allò que aquest comporta, és van sentir lliures per "no" fer-ne ús i prohibir-ho de forma explícita dins les seves classes, mentre que un altre grup també ens vam sentir amb les mans "lliures" dins el nostre domini "aula" per utilitzar-ho en cas de creure-ho necessari des del punt de vista didàctic.

Després de 365 dies, un curs, les coses es veuen molt diferents (parlo per mi, clar), penso que vam defensar l'opció adequada, no hi ha dubte. Ara el que cal és convencer a la resta .... potser aquest vídeo pot ajudar !!!!