Taller de Podcasting


Durant les Jornades Tecnològiques celebrades a Amposta el darrer cap de setmana vaig tenir l'ocasió de poder realitzar un taller sobre Podcasting. Estic molt satisfet d'haver-lo dirigit i muntat, donat que m'ha obligat a recollir tot un grapat d'idees que tenia escampades cap aquí i cap allà i donar-li un cos únic. És una d'aquelles coses que vas deixant deixant, i mai trobes el moment per fer-ho. Aquesta ha estat una bona ocasió !!!

M'ha alegrat saber que tot i no coordinar-mos el resultat i la metodologia ha estat molt similar a allò que ha exposat Hector Milà per al cas del videoblog. Em consola coincidir amb algú tant habilitat en el tema. He fet servir un CMapTools per fer l'explicació. A sota hi ha una imatge, però si el voleu veure a tamany real el podeu visitar aquí .

Gràcies per la foto, Richi !!!

ÈXIT ROTUND A LES JORNADES TECNOLÒGIQUES
Aquest cap de setmana ha tingut lloc a Amposta les Jornades sobre Tecnologies de la Informació i la Comunicació. Ha estat la IV edició d'un esdeveniment únic i pioner a les Terres de l'Ebre sobre els avenços tecnològics més vanguardistes, organitzat per l'associació Atictes ( www.atictes.cat).

Les Jornades, que porten per nom "Àtic2ª" (www.atic2.cat) centraven enguany els seus esforços en el futur de la televisió. Segons el seu director, David Comuñas, "ha estat un èxit rotund i any rere any confirma la seva consolidació i solvència".

Superant totes les previsions, a part dels assistents espontanis, hi ha hagut prop de 70 inscrits entre universitaris i professorat, però també persones d'altres activitats econòmiques, procedents de les Terres de l'Ebre però també del Camp de Tarragona i les comarques de Barcelona i Castelló.

El reconeixement institucional va fer-se palès per l'assistència a l'acte inaugural de Carles Pascual, director dels serveis territorials del Departament de Governació i Administracions Públiques a les Terres de l'Ebre així com director a les TE de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació, a més de comptar amb el suport i reconeixement de la URV, la UPC i el Departament d'Educació.

Acte inagural de les Jornades Tecnològiques


Demà dissabte, a les 9.30 hores tindrà lloc a Amposta, al IES Montsià, l'acte inaugural de les IV Jornades sobre les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) de les Terres de l'Ebre, que es desenvoluparan fins diumenge, i que tenen per nom àtic2ª.

L'acte inaugural comptarà amb la presència de David Comuñas, director de l'esdeveniment; Joan Francesc Fosch, regidor de Noves Tecnologies; Carles Pascual, director dels serveis territorials del Departament de Governació i Administracions Públiques a les Terres de l'Ebre així com director a les TE de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació; i Manel Ferré, alcalde d'Amposta.

Proseguirà la conferència inaugural d'Héctor Milla, consultor de xarxes metropolitanes d'alta velocitat, projectes d'innovació i mitjans digitals, sota el nom 'Videoblogs, la televisió dels espectadors', donant el tret de sortida a les activitats previstes al llarg del cap de setmana sobre el futur de la televisió.

Les Jornades, organitzades per l'associació Atictes (www.atictes.cat), compten fins el moment amb més de 40 inscrits, predominant els universitaris i professorat però també persones de móns tan diversos com la banca o les assegurances, procedents de poblacions que van des de Vinaròs fins a Tortosa i, externament, també de Barcelona, Tarragona, Reus o Terrassa.

D'altra banda, aquest any s'ha aconseguit una gran difusió i ressò per la blocosfera ebrenca i de fora del territori, detectant-se fins el moment la presència en més de 40 blocs, a part de portals informatius especialitzats i generalistes que destaquen les Jornades.

Podeu trobar més informació a


Marc Ferreres i Porres
Cap de premsa d'Atictes
www.atictes.cat

Planeta Educativo i Pom de Blogs. Fer xarxa !!!

Seguint en la línia del post anterior, durant l'EducaParty 07 he tingut l'ocasió de conèixer a Luis Barriocanal, màxim responsable del recull de blogs educatius a nivell estatal Planeta Educativo. Tot i que realment, no vam parlar del tema, amb aquell tipus d'entesa i complicitat que s'estableix en aquest tipus de trobades, Planeta Educativo i Pom de Blogs inicien un camí de col·laboració.

Una vegada més es demostra que la xarxa la fan les persones i les relacions que en ella s'hi estableixen estan fonamentades en la coneixença i la confiança. Una vegada més es demostra que són les persones qui teixeixen la xarxa !!!

El meu amic Carlos Santos

Lo millor d'EducaParty, sense voler deixar de banda la gran experiència viscuda, i la quantitat de mitjans que ha posat a disposició la Fundació Telefónica (que ha estat impressionant), és, personalment, la possibilitat de conèixer i xerrar tranquilament amb companys moltes vegades llunys en la distància, però propers d'esperit.

Aquest ha estat el cas de Carlos Santos (Sekeirox) , gran blogger. Després d'una bona xerrada en companyia d'una bona taula em fa pensar amb les emocions i les relacions que s'estableixen a través de la xarxa. Comparteixo amb ell l'encant de descobrir i conèixer a les persones que s'amaguen darrera un blog; comparteixo amb ell la idea que la coneixença real et fa llegir el blog amb una altra visió (més humana si cal), amb més complicitat, llegint entre línies; comparteixo amb ell la força impulsora que sentim aquells que des de l'extraradi (ell des de Galícia i jo de forma més local des de les Terres de l'Ebre) ens sentim impulsats emocionalment a participar de trobades entre iguals, entre companys, entre nosaltres.

Carlos, continuem seguint-nos des de la distància !!! Tant de bo, tinguem ocasió de compartir una bona cervesa ... qui sap on .....

Han tocat les dotze de la nit !!! Torno a casa !!!

Quan toquin les 18:00 del dimarts, haurà acabat l'EducaParty 2007. De la mateixa manera que Cenicienta en tocar les 0:00, desapareixerà el vestit, desapareixerà la carrossa, s'acabarà el somni que estem vivint, i tal com ha dit l'amic Xavi Suñé en un dels seus comentaris, tornarem a la realitat quotidiana. Ara que encara sóc dins del somni, i per tant ho estic vivint, vull escriure allò que més destacaria d'aquest experiència:
 • No entenc com pot haver gent que no hagi sentit mai a parlar sobre blogs, o que no conegui un company/a que n'utilitzi, o que no en llegeixi de forma asídua ....

 • .... encara entenc menys el fet que, en el cas d'aquells que conegin algun blog o algú que en tingui un de propi, no tinguin la inquietud, ni la necessitat, ni la curiositat, de poder-ne gestionar un de propi i explotar-ne les moltes possibilitats educatives que d'ell se'n poden derivar.

 • Crec que es molt important poder traspassar aquests coneixements tant valuosos a tots/es els meus companys/es; no tant per que n'hagi adquirit de nous o n'hagi adquirit altres que no coneguin els meus companys (no és el cas), si no per què crec que aquestes eines són tant potents i importants avui dia, que no em puc tolerar a mi mateix no fer-ne difusió. He de difondre aquestes noves eines, tot el que pugui !!!

 • El ventall formatiu del professorat, en general i igual com passa a casa nostra, és molt ampli. Des de molt alt fins a molt baix. I la mitjana general, dins d'aquesta amplitud, no crec que sigui massa diferent de la que hi ha a Catalunya.

 • M'ha agradat molt la distribució d'espais i l'organització de les diferents aules, tallers i panels que s'ha realitzat. És una nova visió, diferent, i al mateix temps interessant.

 • Ha estat impressionant el desplegament de mitjans de tot tipus: humans, tecnològics, espaials, ...

 • He descobert els Tablet PC i ... m'han meravellat. Hem tingut a les mans dos models diferents de Tablet PC, a més de portàtils HP i iBooks d'Apple. Algú de vosaltres coneixereu la meva debilitat pels Mac (tot i no tenir-ne cap), però compte amb els Tablet PC. Són una alternativa molt a tenir en compte !!!

 • He tingut l'oportunitat de conèixer gent (companys/es) insignes de la blogosfera, no tant sola els que ja coneixia d'aquí, del territori, si no de tot l'Estat. He de dir que si els seus blogs són bons bons, com a persona encara són millors. No crec que ningú es molesti si faig menció especial de Francisco Muñoz de la Peña (Aulablog21).

 • L'èxit o fracàs dels diversos serveis que puguem oferir als usuaris (CMS, Blogs, Wikis, ...) , MAI depen del tipus d'eina que utilitzem. Depen SEMPRE de les persones que estan al seu darrera.

 • M'emporto la idea, en clau local, de que a casa nostra (Catalunya) tenim un conjunt de professors/es molt capaços i sobretot molt al dia de totes aquestes noves possibilitats que ens porta la Web 2.0; en general, marquem el pas amb força, constància, energia i agilitat. De vegades busquem fora de casa allò que ja tenim dins d'ella, però no ho sabem.

Gràcies EducaParty 2007 per deixar-me participar d'aquesta gran experiència. Intentaré retenir-ho tant com pugui, dins la meva ment; i quan vulgui fer un poc de memòria .... rellegiré el bloc !!!

Mister Wong

El primer dia d'EducaParty 2007 és el més institucional. Pel matí han s'ha realitzat la conferència inagural, de la mà d'Ismael Nafría, i que ha tingut per objecte definir què és allò que s'enten per Web 2.0.

Han seguit les xerrades de Lourdes Domenech i la de Isidro Vidal, on ens han explicat les seves experiències personals i col·lectives en el món dels blogs educatius.

Després del descans Luis Rojo ha dirigit un taller de Tablet PC i la resta de formadors, cadascú dins de l'aula que teniem assignats hem donat soport i assessorament als assistents per tal que puguessin seguir la sessió sense dificultad. En acabar, la inaguració, amb totes les autoritats.

Per la tarda hem realitzat un taller de marcadors socials. L'ha dirigit Francisco Muñoz de la Peña i la resta de formadors hem estat donant soport a les seves explicacions dins de cada aula en la que estavem assignats. Ha estat un veritable descobriment personal l'eina que hem utilitzat: Mister-Wong.

Premis EducaRED a professors innovadors

Dins el marc d'EducaParty 2007 s'han entregat dos Tablet PC als guanyadors del premi "profesores Innovadores". Els dos guanyadors han estat:
 • Jose Manuel Arranz de l'IES Europa. Ponferrada. León. El treball guardonat el podeu trobar fent clic aquí. Es tracta d'un gran treball relacionat amb el món de les matemàtiques i en especial de la geometria.
 • José Carlos Ruiz, amb la unitat didàctica Numancia, disenyada pr a primer curs de Secundària en Ciències Socials.

Us invito a descobrir-los !!!

Podeu trobar més informació a la mateixa pàgina de Profesores Innovadores, on també vereu altres treballs que han estat sel·leccionats per la seva qualitat. Ah !!! Ja està en marxa la cinquena edició del concurs !!!

Uneix-te al taller de marcadors socials d'EducaParty 2007

Aquesta tarde, a partir de les 16:00, a EducaParty 2007, Francisco Muñoz de la Peña, realitzarà una pràctica col·lectiva de marcadors socials. Des d'aquestes línies, i des de la distància, us convidem a unir-vos a l'experiència.

La presentació i tot allò que està previst fer ho podeu trobar descrit a http://educaparty2007.wikispaces.com/blogparty/ . Us esperem !!!

La durada serà de 16:00 a 17:30 .

Un diumenge a Santander

Aquest matí, després del viatge d'ahir i la feina de la tarde, l'hem tingut lliure per tal de poder-lo dedicar a fer turisme per Santander. Cal dir que l'organització està funcionant força bé i amb molta antelació i ahir per la tarda, ja vam trobar la feina força avançada.

La major part de la feina, fins ara, ha consistit a coordinar-mos entre els diversos formadors per als tallers i panels que impartirem.

Per a demà ens tocarà intervenir en el taller de "Tablet PC" que coordina Luis Rojo i on veurem la potencialitat d'ús d'aquests aparells i, en el taller coordinat per Francisco Muñoz de la Peña anomenat "BlogParty, únete a la red social", on l'objectiu és que durant una hora, les 400 persones que assistiran estiguin etiquetant i classificant continguts. Tot un veritable exercici d'ús col·lectiu dels marcadors socials. En acabar l'hora, entre tots, haurem aconseguit una pàgina web amb un mínim de 1200 o 1500 enllaços classificats segons diversos criteris ... de vertigen !!!

Clar que també queda temps per a la diversió. Fixeu-vos, fixeuvos !!!
Instal·lants i instal·lant !!!

Doncs ja estem a Santander. Després de tot el periple de viatge, ja hem arribat, estem instal·lats i instal·lant ...... m'explico.

El viatge ha anat tot molt bé, però he hagut de matinar força (5:00 AM) i després d'agafar diversos mitjans de locomoció (autobús, tren i avió) a les 12:15 ja estavem a Santander. El primer a destacar, els diversos companys/es retrobats/des i coneguts/des: Lu Domenech, Isidro Vidal, Juanmi Muñoz, Bea Marín, ...
Hem arribat a l'hotel, ens hem instal·lat i ja s'ha fet hora de dinar. Després de dinar una bona xarreta amb companyia d'un bon cafè.
Després, a la tarda, ens han explicat el pla general de treball, i ens han presentat les diverses màquines amb les que treballarem aquest dies (50 iBooks, 200 Tablet PC, 150 PC portàtils i 20 PDI de diversos models). Hem revisat/instal·lat els diversos programes i actualitzacions que utilitzarem durant les jornades.

Ara quan m'he quedat de pedra ha estat quan ens han dit que quan impartim els diversos tallers de formació (10 aules de forma simultànea) cada un de nosaltres tindrem un micròfon inalàmbric per tal que es puguin seguir millor les nostres explicacions. Prometo una foto !!!