Intraweb i futur !!!

Resum de la sessió realitzada al voltant del Projecte Intraweb i els plans d'expansió en el futur. L'Albert Pérez ens explica les novetats que incorporarà el projecte. N'hi haurà diverses:
 • Intranets mantingudes: es vol fer una extensió del projecte ÀGORA per als centres que utilitzen Intranet. ÀGORA és una plataforma que dóna servei de Moodle, actualment, als centres educatius, de manera que no es tenen de preocupar per instal·lar i/o actualitzar. Es podrà personalitzar l'estètica per a cada centre, incorporarà mòduls comprovats i d'interès general, connectat amb l'entorn Moodle.
 • El pla de migració no serà massiu, degut a que l'ús de les diverses Intranets és divers, i també el grau de desenvolupament i evolució de cada centre és divers. Només es farà la migració d'Intrawebs que estan instal·lades a Phobos, no en espais web personals, i s'establiran prioritats segons la urgència de cada cas. Aquells que no estiguin a Phobos tindran suport documental i dels tècnics del Departament.
 • Albert Pérez ens ha mostrat la nova maqueta d'Intraweb. Quan es tingui la primera maqueta s'avisarà per tal que comencem a fer proves. De moment la maqueta e prova està a http://phobos.xtec.cat/intradv/ .
 • Es marca un horitzó realista per a llançar la versió 2.0 de Intraweb en fase Beta: Nadal 2008. S'anuncia també que els centres eductius poden demanar un servei Moodle a Àgora (http://agora.xtec.cat/moodle/moodle/). Si algú es vol decarregar el PostNuke 0.8 i descarregar-se els mòduls, pot fer-ho a tall personal (http://noc.postnuke.com buscar Intraweb), però el condicionant major és la data de sortida del nou PostNuke 0.8 (que incorporarà canvi de nom .... per ara desconegut).
 • L'IES Maria Aurelia Capmany (http://phobos.xtec.cat/iescapmany/intranet/) ha explicat la seva estructura a nivell de centre, on tenen desplegament de xarxa wifi i PDA's. Han creat alguns mòduls per a PDA (i tot el paquet l'han anomenat Assist PDA) per anar posant les faltes d'assistència, retards, notes intermitges, horari, ... També han lligat els mòduls per a PDA's amb la Intraweb del centre. Importen dades dels alumnes des de SAGA (tenen una maqueta a http://89.6.3.34:8083 usuari: admin password: 05intra per poder-hi fer un cop d'ull).
 • Tot seguit veiem la utilització del projecte Intraweb per a un Pla Educatiu d'Entorn. Primera part de l'exposició ... què és un Pla Educatiu d'Entorn? En el cas d'Amposta, la web on crec que està localitzat el Pla Educatiu d'Entorn és aquesta http://www.amposta.cat/educamposta/.
 • Albert Pérez explica que hi ha la idea de la Intraweb Mobile per a poder navegar per la web amb dispositius mòbils. Aquest projecte es troba en fase inicial i inicialment no preveu que sigui massa complicat portar-lo endavant.

Linkat Install Party

Avui, en dissabte, s'ha dut a terme la Linkat Install Party a l'IES Montsià d'Amposta. Vull remarcar el fet que s'hagi realitzat en dissabte i el gran èxit assolit a nivell de convocatòria. Tinc experiència d'altres sessions de formació Linkat molt més adreçades al món educatiu i en horari laboral, que comparativament a aquesta, el nivell d'assistència i interès va ser molt llunyà a aquesta. Em fa reflexionar aquest fet ........ perquè hi ha aquesta diferència de convocatòria entre un acte organitzat per una administració pública i un acte organitzat per una colla d'aficionats d'una associació com ATICTES ?

Un altre aspecte que també vull destacar és l'esforç realitzat pels responsables principals del projecte Linkat (Francesc Busquets i Joan de Gràcia) per venir des de Barcelona fins a Amposta (i en dissabte) a conduir un acte com aquest. Els dóno el meu agraïment. És un detall.

Per altra banda també cal repartir elogis a Luis Cabello i Ricard Escandell (responsables TIC i MAV ¿? de Dep. a TTEE) i a om ATICTES per l'èxit assolit.

Francesc ens ha explicat el pla de formació del professorat previst, i també ens ha explicat que de cara al proper curs Linkat esdevindrà el sistema operatiu de tot el Departament d'Educació.

El meu repte personal serà mirar d'instal·lar Linkat 2.0 en una Virtual Box sota Ubuntu.


ESCOLA 2018: a 10 anys vista.

Seguint el meme ESCOLA2018, i posant-me a imaginar quin tipus d'escola m'agradaria tenir d'aquí a 10 anys, mirant de fer propostes realistes en aquest període de temps, les meves visions van per aquests camins:
 • ordinadors portàtils com a eines de treball diari per als alumnes. A 10 anys vista, es poden obtenir dispositius a preus molt raonables;
 • adopció de noves metodologies de treball: treball cooperatiu, treball en xarxa, processos d'autoregulació, ... i l'assumpció del nou rol del professor;
 • flexibilització del marc normatiu que regula, sobretot els processos d'aprenentatge, currículums i aspectes d'organitzacio de centre;
 • desenvolupament de xarxes docents, on compartir i construir materials educatius, propostes metodològiques, experiències didàctiques. Xarxes fonamentades amb la confiança mútua i la visió de que caminar junts és millor que caminar separats;
 • professors que aprenguin en equip, a nivell de centre, però també a nivell de la pròpia especialització didàctica;
Convido a participar de la meme a Jordi Perales, Xavi Suñe i Jordi Vivancos.

Tothom que vulgui afegir-s'hi està convidat. N'hi ha prou en seguir les instruccions de l'article anterior i convidar a tres companys/es més a participar-hi. Podeu comunicar-los la invitació a participar-hi mitjançant un correu electrònic. Fixeu-vos que no és necessari que aquells a qui convidem tinguin un blog en actiu, ja que les seves aportacions, tal com es diu a les instruccions de l'article anterior es poden realitzar enviant un mail educadorsblocaires.escola2018 [aquí va l'arrova sense espais] blogger.com. Al bloc http://escola2018.blogspot.com/ s'aniran recollint totes les aportacions.

I amb això, ja ho tenim tot per posar-nos a construir i col·laborar !! Que tingueu una bona VISIÓ !!!

Escola 2018

Darrerament l'educació ha passat a primer pla en els mitjans de comunicació arran de l'Informe PISA, del l'estudi sobre el professorat a Catalunya elaborat per la Fundació Jaume Bofill o de la vaga de docents convocada per a rebutjar les Bases de la nova llei d'educació de Catalunya.

Creiem que és una oportunitat per a convertir aquesta actualitat en un moment de reflexió i d'acció positiva en favor de la millora de l'educació del nostre país.

Un grup de docents ens hem proposat fer-ho a través dels nostres blocs mitjançant una proposta oberta a la participació de tothom:

Etiqueta ESCOLA2018

Etiqueta de l'escola que volem. Una proposta col·lectiva basada en aportacions positives, personals i creatives sobre l'educació que volem d'aquí a 10 anys. Siguis del col·lectiu de pares, de mestres o d'estudiants, participa i fes sentir la teva veu a través del teu bloc.

Les propostes que vulguin acollir-se a aquesta denominació procurant que tinguen aquestes característiques:

1. Propostes positives, no crítiques. No parlem de l'educació que tenim, sinó de la que volem. Somia i proposa: el futur el construïm entre tots.
2. Propostes personals, no refetes. No enllacis articles interessants, opinions d'altres, referències alienes, sinó enriqueix-los amb la teva aportació. Sigues personal i glosa, comenta, proposa segons el teu propi punt de vista.
3. Propostes creatives, no convencionals. No podem canviar les coses si ho fem tot igual que ho hem fet fins ara. Cal començar a pensar de noves maneres. Crea i explora, les noves situacions demanen noves idees.

Si la teva aportació reuneix les tres característiques, sigui breu o extensa, plena de seny o bé de rauxa, etiqueta-la escola2018. Afegeix també altres etiquetes que orientin sobre el tipus de contingut: proposta, referència, bona pràctica, reflexió, etc.

Et convidem a publicar-la també en un bloc col·lectiu. Un bloc que recollirà totes les aportacions que s'hi vulguin incorporar.

Com fer-ho:
 1. Escriu la teva aportació en un correu electrònic.
 2. Posa el títol del teu post en l’assumpte del correu que ens envies.
 3. Al peu del correu, escriu escola2018 (i en cas que tingues bloc, l’adreça amb un hipervincle al post original).
 4. Envia el correu a educadorsblocaires.escola2018 [aquí va l'arrova sense espais] blogger.com
 5. Visita Escola 2018, el bloc col·lectiu.
 6. Llegeix la teva aportació!
 7. No cal, doncs, tenir un bloc per a fer aportacions: envia un correu electrònic i les tecnologies faran la resta.
Si també vols ajudar-nos a difondre la campanya, afegeix el rètol al teu post o al teu bloc.
Moltes gràcies!


Aquesta iniciativa col·lectiva culminarà en una Trobada d'educadors blocaires.

L'organització Lacenet celebra enguany el seu 10è aniversari i s'ha ofert a acollir aquesta trobada el dissabte 17 de maig a Callús (Manresa).

Si tens un bloc i vols trobar-te amb altres educadors, no hi pots faltar!

Per assistir-hi, adreça't al wiki que hem preparat per acollir-la. En ell anirem publicant les darreres novetats i l'organització definitiva de la trobada d'educadors blocaires.

Una salutació molt cordial de l'equip impulsor de la proposta ESCOLA2018 i organitzador de la trobada.

Install Party Linkat

Dissabte 12 d’Abril: 10:00 - 14:00 Install Party Linkat al IES Montsià d’Amposta.

El dissabte dia 12 d’abril de 2008 a les 10 del matí es realitzarà una “Install Party Linkat” al IES Montsià d’Amposta. Es presentarà la nova Linkat 2.0 feta pel departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

Hi haurà la presència de responsables del projecte per introduir-nos en el món de GNU/Linux al món educatiu. La instal·lació es realitzarà a una de les aules de l’IES Montsià, però si vols portar el teu ordinador portatil també t’ajudaran a posar la Linkat.


Horari de l’event:

10:00 - 11:00 Xerrada sobre les novetats de Linkat 2.0
11:00 - 13:30 Install Party
13:30 - 14:00 Pissarra digital, per David Comuñas

Organitzat per Atictes i el departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.