Passa al contingut principal

Els límits de l'ètica i l'esport....

Fa unes setmanes, dins el marc de "Nits a l'Àtic", xerrades nocturnes que organitza ATICTES (Amics de les TIC de les Terres de l'Ebre) , Axel Müller va realitzar una xerrada baix el títol "L'esport i la tecnologia", on va anar posant al dia als assistents com la tecnologia ajuda a millorar la pràctica de l'esport i aconseguir més bons resultats.
En acabar la xerrada, durant el torn de preguntes, es va plantejar la possibilitat que podia existir que un esportista, fent-se valer de implantacions o pròtesis podés igualar o compertir contra esportistes, diguem-ne "habituals". En aquell moment va passar pel meu cap el terme olímpic i paralímpic. Vaig pensar que, segurament, els esportistes paralímpics obtenen marques que estan bastant per sota de les marques olímpiques ... però que podria arribar un dia en que algun complement o gadget pugués situar a l'esportiste/a en territori fronterer i en una situació difícil d'ubicar ... pensant amb les federacions sobretot. Doncs sembla que aquesta idea estava a punt de saltar als mitjans de comunicació. El seu nom, Oscar Pistorius. Us aconsello que llegiu la notícia aparguda a El PAIS. Caldrà veure quina és la postura que adopten les federacions, ja que la proposta de poder competir en els propers Jocs Olímpics de Pekin està sobre la taula .... i els temps que l'acrediten per a medir-se amb els millors del món ... també !!!!
Sens dubte, un cas molt interessant ... i més si hi penso fent-lo extensible a altres àmbits. Posem per cas .... l'Educació.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Adaptant-nos a la xarxa

A El Pais, he trobat un article particularment interessant que parla sobre la responsabilitats legals que es pot derivar a partir dels comentaris depositats en un lloc web. Un problema gens trivial, ja que en ser la web cada vegada més dinàmica i interactiva, el seu ús creix sense parar.

UMPC

Ultra Mobile Personal Computer ( veure Wikipedia ), aquest és el significat que s'amaga darrera d'aquestes sigles. Llegint el blog Gabinete de Informatica ( http://gabinetedeinformatica.net/wp15 ) he trobat aquest vídeo on es mostra què i com pot ser el futur proper quan aquests dispositius siguin d'ús general. Certament, a hores d'ara, molts entenem que el futur passa per introduir de forma decidida tota la potència que ens aporten les eines TIC a l'educació. Ha de ser així, o no serà. Tal vegada, l'aspecte clau vindrà donat d eles mateixes famílies. Encara està molt llunyà els dies en que imaginem a un alumne que assisteixi amb un PC a classe. Suposo que en ambients universitaris aquest fet ja es deu donar en major o menor grau, encara que sigui de forma anecdòtica. En un centre de secundària, ara, això es veu molt i molt lluny, per diversos motius, entre ells pel cost que suposa el PC, perquè encara no és una eina que es consideri indispensable, i perque els

Esquema del Projecte Educatiu de Centre (mapejat)

Durant el passat curs 10-11 he estat rellegint el DECRET 102/2010 d'autonomia dels centres educatius, intentant esbrinar què s'hi deia en referència al Projecte Educatiu de Centre . La nova normativa que acompanya el desplegament de la LEC ( http://www.gencat.cat/educacio/lleieducacio/cat/ ) introdueix canvis importants pel que fa a a l'estructura del sistema educatiu, i un dels punts importants i en el que els centres primer s'hi hauran de posar, és el que fa referència a l'elaboració del Projecte Educatiu de Centre . És en el Capítol 1 del citat DECRET on s'hi fa referència a aquest punt. En el nou marc, el PEC esdevé el DOCUMENT que aglutina el conjunt de documentació bàsica de centre. Cal remarcar que hi ha certs punts "interpretables" pel que fa al seu contingut i estructura bàsica, i el cert és que encara són diverses les opinions dels experts al respecte. De tota manera, a mode de resum, s'adjunta un mapa conceptual amb els punts més desta