Passa al contingut principal

Codis QR

Avui ha estat un dia de descobriments !!! Tot ha començat quan he visitat la web (blog) de Dani Gil per tal de fer-hi un enllaç a l'article anterior on resumia els aspectes més interessants de la xerrada que va realitzar a Nits a l'ÀTIC. He vist que tenia afegida una aplicació que permetia llegir el blog des d'un dispositiu telèfon mòbil. El lloc que ofereix aquesta possibilitat es troba a http://www.mofuse.com/ . M'he creat un compte i he comprovat que funciona força bé. De fet hi he afegit un enllaç a la barra lateral per tal que qualsevol pugui tenir el blog en els Favorits del seu mòbil.

Una vegada dins de Mofuse, he estat mirant un poc les possibilitats que oferia, i he descobert que permetia generar el codi QR de forma automàtica per a l'adreça en concret. Havia vist els codis QR feia pocs dies, ja que l'amic Jordi Perales, fa pocs dies me'l va ensenyar a la trobada de l'EbreBloc 2008. Així que he buscat alguna aplicació per a poder-ne produir de forma més o menys automàtica i m'he trobat amb http://reader.kaywa.com/ , que ofereix una aplicació descarregable via SMS al propi telèfon mòbil (un missatge només, 0.30 euros). Una vegada instal·lada l'aplicació al telèfon mòbil, he anat a http://qrcode.kaywa.com/ i he generat algun codi QR.

Quan he engegat l'aplicació des del telèfon mòbil, amb la càmera en marxa, i m'ha capturat la informació que he posat en el codi QR, senzillament, he al·lucinat !!! Més endavant he vist que hi ha més eines disponibles a la xarxa per a generar codis QR (només cal fer una cerca amb els termes "generator QR"). Així que he completat la feina posant un codi QR en el bloc, per tal per capturar l'adreça mòbil del meu blog sigui més que senzill. Crec que posaré un apartat específic per a oferir els codis que permetin obtenir algunes adreces que poden resultar interessants ... i també podem pensar en un gran nombre d'aplicacions que podem treure en quant a la codificació de documentació, dades privades, sensibles, ...

Comentaris

Unknown ha dit…
Vaig fer una vegada un projecte on intervenien els codis de barres i aquest el vam considerar. També es coneixen com codis 2D. La declaració de la renda inclou un codi 2D si us fixeu.

Hi ha una biblioteca Java molt coneguda, iText (http://www.lowagie.com/iText/), lliure, la qual permet generar codis 2D del tipus PDF417.

Entrades populars d'aquest blog

Adaptant-nos a la xarxa

A El Pais, he trobat un article particularment interessant que parla sobre la responsabilitats legals que es pot derivar a partir dels comentaris depositats en un lloc web. Un problema gens trivial, ja que en ser la web cada vegada més dinàmica i interactiva, el seu ús creix sense parar.

UMPC

Ultra Mobile Personal Computer ( veure Wikipedia ), aquest és el significat que s'amaga darrera d'aquestes sigles. Llegint el blog Gabinete de Informatica ( http://gabinetedeinformatica.net/wp15 ) he trobat aquest vídeo on es mostra què i com pot ser el futur proper quan aquests dispositius siguin d'ús general. Certament, a hores d'ara, molts entenem que el futur passa per introduir de forma decidida tota la potència que ens aporten les eines TIC a l'educació. Ha de ser així, o no serà. Tal vegada, l'aspecte clau vindrà donat d eles mateixes famílies. Encara està molt llunyà els dies en que imaginem a un alumne que assisteixi amb un PC a classe. Suposo que en ambients universitaris aquest fet ja es deu donar en major o menor grau, encara que sigui de forma anecdòtica. En un centre de secundària, ara, això es veu molt i molt lluny, per diversos motius, entre ells pel cost que suposa el PC, perquè encara no és una eina que es consideri indispensable, i perque els

10 anys amb Scratch

Aquest mes de maig es celebra el 10è aniversari d'Scratch!! En concret, el 17 de maig de cada any s'ha establert com a l'Scratch Day. Aquest 2017 ha coincidit amb la jornada de robòtica RobotEbre 2017 (una gran coincidència, deixeu-m'ho dir de passada). En aquests deu anys de camí Scratch ha esdevingut una referència obligada per tal d'iniciar als nenes i nenes al món de la programació. La seva idea és molt senzilla: donat que hi ha sentències, estructures de programació i algorismes, que s'empren de forma recursiva, es poden assimilar a petits blocs lògics de programació que s'uneixen com a peces de Lego, potenciant d'aquesta manera el pensament lògic i un aspecte més visual de la programació . I el seu mèrit és que totes les propostes d'iniciació a la programació i la robòtica es fonamenten amb la programació per blocs que ha popularitzat Scratch. Tot això unit a l'execució en línia i la possibilitat de compartir les creacions amb tot