Passa al contingut principal

UMPC's Project

Avui, 20 d'abril, en la tercera sessió del Seminari TAC de les Terres de l'Ebre s'ha realitzat la presentació de l'experiència que s'està portant a terme amb el Projecte de Investigació amb UMPC's. Es tracta d'un projecte a l'empara de l'ICE de la Universitat Rovira i Virgili, i que compta amb el partenariatge tecnològic de Acer Computer Ibérica. A més, emprant el sistema operatiu Linkat, propi de l'àmbit educatiu català. Un dels primers èxits del projecte ha estat l'obtenció d'una imatge de clonació del sistema operatiu Linkat, a partir d'un USB. Per tal de poder inserir aquesta imatge en l'Acer One Aspire, es pot obtenir de les adreces següents i també al següent post de El Termòmetre de les TIC:
Important: Abans de restaurar les imatges, cal llegir detalladament les indicacions. Tant el procés de creació dels USB com la restauració dels Acer eliminen qualsevol informació existent al disc dur i al pendrive. No ens fem responsables de les possibles pèrdues que puguin haver-hi.

El projecte de investigació es va iniciar a primers del setembre passat, coincidint amb l'inici del curs acadèmic, i tot i el camí que encara té per endavant, als assistents els ha estat molt interessant conèixer de primera mà algunes de les reflexions que ja es poden extreure. Més si tenim en compte que amb un termini no massa llarg de temps, seran diversos els professors, centres o fins i tot alumnes a mode particular, que introduiran aquests dispositius en el seu dia a dia d'aula.

La sessió ha estat conduïda per Marià Cano, un els professors investigadors del projecte, i ha girat al voltant dels diversos aspectes que es poden relacionar d'una forma més o menys directa amb la introducció dels UMPC's a les aules. Podeu veure algunes fotos de la sessió en aquest espai. A partir de la presentació inicial, s'ha obert el debat als assistents per tal de poder recollir de primera mà les impressions inicials, les incerteses, els aclariments... i aquests han quedat recollits en un diagrama FODA, dins de la pròpia presentació, en forma de Fortaleses, Oportunitats, Debilitats i Amenaces.

Per cert, la presentació s'ha realitzat fent ús del servei Prezi. Puff, quin aplicatiu!! Suposa un abans i un després en el camp de les presentacions. Hauré de provar-lo !! La presentació està disponible a l'adreça http://prezi.com/35318/view/ i per navegar-la i consultar-la cal seguir els comandaments de la part inferior dreta de la pantalla web. A més amb el ratolí (botons dret i esquerre i roda central) es poden fer zooms sobre els seus continguts. És impressionant !!

I impressionant també ha estat la presentació de l'experiència, encertada fins i tot en el seu títol "Portàtils lleugers: llums i ombres" on, més enllà de deixar-se enlluernar per la introducció d'un nou tipus d'aparell tecnològic, s'han parlat dels diversos elements involucrats i que cal considerar en el seu procés d'adopció.

Aspectes relacionats amb l' UMPC's Project

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Adaptant-nos a la xarxa

A El Pais, he trobat un article particularment interessant que parla sobre la responsabilitats legals que es pot derivar a partir dels comentaris depositats en un lloc web. Un problema gens trivial, ja que en ser la web cada vegada més dinàmica i interactiva, el seu ús creix sense parar.

UMPC

Ultra Mobile Personal Computer ( veure Wikipedia ), aquest és el significat que s'amaga darrera d'aquestes sigles. Llegint el blog Gabinete de Informatica ( http://gabinetedeinformatica.net/wp15 ) he trobat aquest vídeo on es mostra què i com pot ser el futur proper quan aquests dispositius siguin d'ús general. Certament, a hores d'ara, molts entenem que el futur passa per introduir de forma decidida tota la potència que ens aporten les eines TIC a l'educació. Ha de ser així, o no serà. Tal vegada, l'aspecte clau vindrà donat d eles mateixes famílies. Encara està molt llunyà els dies en que imaginem a un alumne que assisteixi amb un PC a classe. Suposo que en ambients universitaris aquest fet ja es deu donar en major o menor grau, encara que sigui de forma anecdòtica. En un centre de secundària, ara, això es veu molt i molt lluny, per diversos motius, entre ells pel cost que suposa el PC, perquè encara no és una eina que es consideri indispensable, i perque els

Esquema del Projecte Educatiu de Centre (mapejat)

Durant el passat curs 10-11 he estat rellegint el DECRET 102/2010 d'autonomia dels centres educatius, intentant esbrinar què s'hi deia en referència al Projecte Educatiu de Centre . La nova normativa que acompanya el desplegament de la LEC ( http://www.gencat.cat/educacio/lleieducacio/cat/ ) introdueix canvis importants pel que fa a a l'estructura del sistema educatiu, i un dels punts importants i en el que els centres primer s'hi hauran de posar, és el que fa referència a l'elaboració del Projecte Educatiu de Centre . És en el Capítol 1 del citat DECRET on s'hi fa referència a aquest punt. En el nou marc, el PEC esdevé el DOCUMENT que aglutina el conjunt de documentació bàsica de centre. Cal remarcar que hi ha certs punts "interpretables" pel que fa al seu contingut i estructura bàsica, i el cert és que encara són diverses les opinions dels experts al respecte. De tota manera, a mode de resum, s'adjunta un mapa conceptual amb els punts més desta