Passa al contingut principal

àtic2ª i el futur de la TV


L'associació sense ànim de lucre Atictes, amb la col·laboració de l’ajuntament d’Amposta i el suport de moltes altres entitats, posa en marxa la quarta edició de les àtic2ª (IV Jornades sobre Tecnologies de la Informació i la Comunicació), dedicades enguany a la televisió i les diferents opcions de futur que s’hi presenten.

Aquestes jornades tindran lloc els dies 8 i 9 de setembre a les Terres de l’Ebre, concretament a Amposta. Durant els dos dies es realitzaran tot un seguit de xerrades i tallers destinats a promocionar les TIC i especialment tot allò relacionat amb la televisió i el món audiovisual. Tot això amb un marcat accent didàctic que fa d’aquestes jornades un lloc de visita obligatòria per a gent de totes les edats.

Entre les activitats d’aquesta edició cal destacar:

1. El taller de videoblogging que impartirà Héctor Milla, un dels màxims exponents d’aquest moviment a tot el territori espanyol.
2. El taller de dues hores sobre formes i opcions per veure televisió per internet (com ara el Joost, VilaWebTV o YouTube) per Núria Masdeu.
3. La xerrada sobre els nous formats de vídeo (Blu-ray i HD-DVD), i el veritable futur de la televisió per Albert Loran.
4. La xerrada sobre Marcianos.tv, de la mà de Eduardo Pèrez i Eduardo Collado , on es donarà la paradoxa de que la pròpia xerrada sobre programes de televisió en directe per internet serà el contingut en directe del programa Marcianos.tv, en una edició especial amb motiu de l’esdeveniment.

Aquest any, a més a més, l’associació Atictes vol aconseguir que aquestes jornades siguin completament participatives, per la qual cosa s’obriran diverses vies de seguiment i participació:

1. Twitter : mitjançant un micro-bloc de només text aquells qui vulguin podran estar informats de manera instantània de qualsevol moviment durant les jornades.
2. Second Life : les jornades seran retransmeses a través del món virtual Second Life, concretament des del centre de convencions de Novatierra . Per tant, no només es podrà assistir físicament, sinó que també es podrà fer de manera virtual.
3. AtictesTV : la tercera via de seguiment de les jornades serà una connexió de vídeo en directe. Així doncs, les àtic2ª de 2007 podran ser seguides en directe a través d’internet.

Un dels altres punts forts d’aquestes jornades és la concessió de crèdits lliures universitaris. Els interessats poden sol·licitar els seus crèdits per la URV o la UPC seguint aquest enllaç: http://atic2.cat/inscripcio07


Tota aquesta informació i molta més es troba disponible al web oficial de les jornades: http://atic2.cat

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Beetle Blocks: impressió 3D amb blocs de programació

Fa poques setmanes es va celebrar el 10è aniversari d'Scratch que, entre els seus mèrits ha estat el de proposar un entorn de programació per blocs molt visual i al qual és fàcil apropar-se a edats molt petites; per tant, ha posat a l'abast de tothom la possibilitat d'apropar-se al món de la computació. Tal ha estat el seu èxit que pràcticament la totalitat de plataformes dirigides a educació, en aquest camp, utilitzen la programació per blocs, a imatge i semblança d'Scratch. Una d'aquestes plataformes és Beetle Blocks , un entorn de programació nascut a partir d' Snap , i que té per objectiu dissenyar objectes que posteriorment s'imprimiran en 2D o 3D a partir de blocs lògics de programació. Tot i tenir-ne alguna referència prèvia, va ser a l' STEAM Barcelona Conference 2017 , quan vaig tenir-ne un contacte més directe, i ens van agradar tant les possibilitats que posava a l'abast que juntament amb Xavier Rosell vam llançar-nos a generar una ...

10 anys amb Scratch

Aquest mes de maig es celebra el 10è aniversari d'Scratch!! En concret, el 17 de maig de cada any s'ha establert com a l'Scratch Day. Aquest 2017 ha coincidit amb la jornada de robòtica RobotEbre 2017 (una gran coincidència, deixeu-m'ho dir de passada). En aquests deu anys de camí Scratch ha esdevingut una referència obligada per tal d'iniciar als nenes i nenes al món de la programació. La seva idea és molt senzilla: donat que hi ha sentències, estructures de programació i algorismes, que s'empren de forma recursiva, es poden assimilar a petits blocs lògics de programació que s'uneixen com a peces de Lego, potenciant d'aquesta manera el pensament lògic i un aspecte més visual de la programació . I el seu mèrit és que totes les propostes d'iniciació a la programació i la robòtica es fonamenten amb la programació per blocs que ha popularitzat Scratch. Tot això unit a l'execució en línia i la possibilitat de compartir les creacions amb tot...

Introduint els puzzles amb Tangram a Educació Infantil

  Els puzzles són un dels jocs que comencen a introduir-se en els nens que fan Educació Infantil, si bé els que normalment es fan servir són els que estan fets per cubs amb imatges impreses a les seves cares i que juntament amb altres conformen una imatge més gran. És un poc més estrany jugar o fer puzzles amb el Tangram. Aquests dies, a casa, hem començat a jugar amb el Tangram. El material que hem utilitzat és molt bàsic: reculls de figures on les peces estan diferenciades per colors; fulls en blanc on dibuixem cada figura utilitzant les peces d'un Tangram, que en una etapa inicial és bo que siguin de diferents colors; les figures es poden pintar amb el color corresponent, el fet de pintar la figura ja és per ell mateix una bona introducció al Tangram; un Tangram de colors per anar construint la figura que hem pintat (en cas de no tenir-ne cap es pot construir amb trossos de cartolina de colors). L'activitat resultant és força entretinguda i addictiva!! ...