Ves al contingut principal

Pom de BlogsÉs conegut el lloc web Planeta Educativo, un lloc web dedicat al món dels blogs educatius en llengua castellana (encara que no solament) i d'àmbit estatal. Darrerament i davant de la mancança de sistemes similars aquí, a casa nostra, he creat Pom de Blogs. Es tracta d'una pàgina web que es crea de forma dinàmica i continua a partir de les aportacions dels blogs que hi són sindicats. Qualsevol que tingui interès en que el seu blog pugui formar-hi part hi és invitat (http://unsizeros.net/pomdeblogs/node/2).

Fa pocs dies que va apareixer la notícia al blog zonatic-n del CRP del Tarragonés. Avui m'he trobat amb la sorpresa que s'ha difòs com a notícia al ButlleTIC. Vull aprofitar l'ocasió per tal d'obrir-ho a qui hi vulgui col·laborar. Entre tots també podem fer el nostre planeta de blogs educatius propi !!!

A partir d'aquí només cal pensar-hi amb aplicacions possibles:

- podem crear pom de blogs a partir de blogs d'autors amb interessos comuns,
- pom de blogs de professors d'un mateix centre
- pom de blogs amb les aportacions de diversos blogs d'aula
- ....

Ah !!! Gràcies Xavi pel logo !!!

Comentaris

mcano@xtec.cat ha dit…
Hola Artur,

des d'aquí felicitar-te públicament per la iniciativa pq penso que és un gran servei que fas a la blogosfera educativa catalana.

Junts Fem Equip!

marià :-)
Em sumo a la felicitació de Marià.
Em sembla una bona iniciativa i he demanat que el nostre blog de debats sigui inclós.

Salutacions
vicent

Entrades populars d'aquest blog

Esquema del Projecte Educatiu de Centre (mapejat)

Durant el passat curs 10-11 he estat rellegint el DECRET 102/2010 d'autonomia dels centres educatius, intentant esbrinar què s'hi deia en referència al Projecte Educatiu de Centre. La nova normativa que acompanya el desplegament de la LEC (http://www.gencat.cat/educacio/lleieducacio/cat/) introdueix canvis importants pel que fa a a l'estructura del sistema educatiu, i un dels punts importants i en el que els centres primer s'hi hauran de posar, és el que fa referència a l'elaboració del Projecte Educatiu de Centre.
És en el Capítol 1 del citat DECRET on s'hi fa referència a aquest punt. En el nou marc, el PEC esdevé el DOCUMENT que aglutina el conjunt de documentació bàsica de centre. Cal remarcar que hi ha certs punts "interpretables" pel que fa al seu contingut i estructura bàsica, i el cert és que encara són diverses les opinions dels experts al respecte. De tota manera, a mode de resum, s'adjunta un mapa conceptual amb els punts més destacats.

E…

Treballar la programació i els processos a infantil i primària

Moltes vegades quan parlem de robòtica educativa, programació, aprendre codi, ... tendim a situar-mos (o a pensar) que això és quelcom que atany a l'educació secundària i, rarament ens preguntem si des l'educació infantil i primària es pot fer alguna cosa en aquest sentit. Bé, en el cas de primària una part important dels docents ja tenen identificat a Scratch com un dels recursos que facilita l'apropament dels alumnes a aquest món. El cas és que sempre pensem amb recursos digitals (quasi bé inevitable, en els nostres dies) i en cap cas (diria jo) ens plantegem què es pot fer en l'etapa de l'Educació Infantil i primers cursos de l'Educació Primària.
Només cal parar-se un poc a pensar per tal d'adonar-se'n que ja en els primers instants de la nostra vida estem sotmesos a processos: les pautes de dormir, menjar, passeig, ... i també des del primer moment que anem a l'escola, el primer que fem és aprendre les rutines i processos de funcionament. Succe…

Sessió TAC al "Postgrau en direcció de centres educatius" de la Fundació Martí l'Humà

El curs 2016-2017 s'ha realitzat la primera edició d'un postgrau en direcció de centres educatius realitzat exclusivament a Terres de l'Ebre. El postgrau ha estat creat i impulsat per la Fundació Universitària Martí l'Humà, i el seu plantejament ha estat el d'oferir un postgrau que habilite per a la direcció de centres realitzat en el propi territori i realitzat per professionals també del territori.
Amb aquesta idea s'ha organitzat un ampli grup de professionals, experts en diferents camps de l'educació, als quals se'ns ha encarregat assumir algunes hores de formació. En el meu cas, vaig assumir la part relacionada amb les TAC. Un tema molt ampli i amb molts aspectes a comentar que va consumir ràpidament el temps de que disposàvem. 
En relació a aquest postgrau s'ha creat un espai web específic, http://www.fordires.org/, on es pot endevinar la intenció de donar continuïtat a la formació inicial i permanent de ls equips directius. Caldrà seguir-ho!! P…