Vés al contingut principal

Pom de BlogsÉs conegut el lloc web Planeta Educativo, un lloc web dedicat al món dels blogs educatius en llengua castellana (encara que no solament) i d'àmbit estatal. Darrerament i davant de la mancança de sistemes similars aquí, a casa nostra, he creat Pom de Blogs. Es tracta d'una pàgina web que es crea de forma dinàmica i continua a partir de les aportacions dels blogs que hi són sindicats. Qualsevol que tingui interès en que el seu blog pugui formar-hi part hi és invitat (http://unsizeros.net/pomdeblogs/node/2).

Fa pocs dies que va apareixer la notícia al blog zonatic-n del CRP del Tarragonés. Avui m'he trobat amb la sorpresa que s'ha difòs com a notícia al ButlleTIC. Vull aprofitar l'ocasió per tal d'obrir-ho a qui hi vulgui col·laborar. Entre tots també podem fer el nostre planeta de blogs educatius propi !!!

A partir d'aquí només cal pensar-hi amb aplicacions possibles:

- podem crear pom de blogs a partir de blogs d'autors amb interessos comuns,
- pom de blogs de professors d'un mateix centre
- pom de blogs amb les aportacions de diversos blogs d'aula
- ....

Ah !!! Gràcies Xavi pel logo !!!

Comentaris

mcano@xtec.cat ha dit…
Hola Artur,

des d'aquí felicitar-te públicament per la iniciativa pq penso que és un gran servei que fas a la blogosfera educativa catalana.

Junts Fem Equip!

marià :-)
Em sumo a la felicitació de Marià.
Em sembla una bona iniciativa i he demanat que el nostre blog de debats sigui inclós.

Salutacions
vicent

Entrades populars d'aquest blog

Esquema del Projecte Educatiu de Centre (mapejat)

Durant el passat curs 10-11 he estat rellegint el DECRET 102/2010 d'autonomia dels centres educatius, intentant esbrinar què s'hi deia en referència al Projecte Educatiu de Centre. La nova normativa que acompanya el desplegament de la LEC (http://www.gencat.cat/educacio/lleieducacio/cat/) introdueix canvis importants pel que fa a a l'estructura del sistema educatiu, i un dels punts importants i en el que els centres primer s'hi hauran de posar, és el que fa referència a l'elaboració del Projecte Educatiu de Centre.
És en el Capítol 1 del citat DECRET on s'hi fa referència a aquest punt. En el nou marc, el PEC esdevé el DOCUMENT que aglutina el conjunt de documentació bàsica de centre. Cal remarcar que hi ha certs punts "interpretables" pel que fa al seu contingut i estructura bàsica, i el cert és que encara són diverses les opinions dels experts al respecte. De tota manera, a mode de resum, s'adjunta un mapa conceptual amb els punts més destacats.

E…

Arriba la competència digital docent #CDD

Fa temps que es parla de les competències que han de tenir els treballadors en el context actual, dominat per la tecnologia i l'accés a la informació. Més concretament, dins de l'àmbit de l'ensenyament, sembla clar que si hem de preparar els nostres estudiants per al món de demà (a uns vuit o deu anys vista) una de les competències que els hem de dotar és la competència digital. No sabem com serà el món del futur, ni quines seran les professions que s'estilaran, però està clar que d'una manera o una altra, les pantalles, la informació i internet hi seran molt presents. Fa uns mesos el Departament d'Ensenyament va presentar els documents referents al desenvolupament de la Competència Digital de l'alumnat.

Ara bé, per tal de fer alumnes digitalment competents, cal que també els professors ho siguin. I aquí està la novetat d'aquests dies. El passat dia 6 de juliol es va presentar l'informe interdepartamental de la competència digital docent, que traça …

Aire renovat en el món educatiu: escolanova21

S'ha alçat el teló d'un nou escenari educatiu!! Potser sóc massa agosarat utilitzant aquesta expressió, però em fa la sensació que el Projecte Escolanova21 (http://www.escolanova21.cat) ha arribat per a quedar-se i canviar les practiques educatives i l'organització dels centres. I per extensió, el sistema educatiu.
Hem passat un període de temps (d'una certa sequera de propostes) on un podia assistir a jornades, conferències, xerrades, ..., en les que es mostraven experiències centrades en un canvi de metodologia, però que molt sovint estaven limitades a una aula o a un professor en concret, i més darrerament hem conegut d'algun centre que de forma integral ha iniciat processos de transformació metodològica. Aquests professors i centres innovadors han tirat endavant aquestes pràctiques prenent decisions arriscades i fent de funambulistes sobre el fil del marc legal educatiu. Cal reconèixer la seva valentia i la seva força per a impulsar el canvi portes endins, amb…