Passa al contingut principal

Intraweb i futur !!!

Resum de la sessió realitzada al voltant del Projecte Intraweb i els plans d'expansió en el futur. L'Albert Pérez ens explica les novetats que incorporarà el projecte. N'hi haurà diverses:
  • Intranets mantingudes: es vol fer una extensió del projecte ÀGORA per als centres que utilitzen Intranet. ÀGORA és una plataforma que dóna servei de Moodle, actualment, als centres educatius, de manera que no es tenen de preocupar per instal·lar i/o actualitzar. Es podrà personalitzar l'estètica per a cada centre, incorporarà mòduls comprovats i d'interès general, connectat amb l'entorn Moodle.
  • El pla de migració no serà massiu, degut a que l'ús de les diverses Intranets és divers, i també el grau de desenvolupament i evolució de cada centre és divers. Només es farà la migració d'Intrawebs que estan instal·lades a Phobos, no en espais web personals, i s'establiran prioritats segons la urgència de cada cas. Aquells que no estiguin a Phobos tindran suport documental i dels tècnics del Departament.
  • Albert Pérez ens ha mostrat la nova maqueta d'Intraweb. Quan es tingui la primera maqueta s'avisarà per tal que comencem a fer proves. De moment la maqueta e prova està a http://phobos.xtec.cat/intradv/ .
  • Es marca un horitzó realista per a llançar la versió 2.0 de Intraweb en fase Beta: Nadal 2008. S'anuncia també que els centres eductius poden demanar un servei Moodle a Àgora (http://agora.xtec.cat/moodle/moodle/). Si algú es vol decarregar el PostNuke 0.8 i descarregar-se els mòduls, pot fer-ho a tall personal (http://noc.postnuke.com buscar Intraweb), però el condicionant major és la data de sortida del nou PostNuke 0.8 (que incorporarà canvi de nom .... per ara desconegut).
  • L'IES Maria Aurelia Capmany (http://phobos.xtec.cat/iescapmany/intranet/) ha explicat la seva estructura a nivell de centre, on tenen desplegament de xarxa wifi i PDA's. Han creat alguns mòduls per a PDA (i tot el paquet l'han anomenat Assist PDA) per anar posant les faltes d'assistència, retards, notes intermitges, horari, ... També han lligat els mòduls per a PDA's amb la Intraweb del centre. Importen dades dels alumnes des de SAGA (tenen una maqueta a http://89.6.3.34:8083 usuari: admin password: 05intra per poder-hi fer un cop d'ull).
  • Tot seguit veiem la utilització del projecte Intraweb per a un Pla Educatiu d'Entorn. Primera part de l'exposició ... què és un Pla Educatiu d'Entorn? En el cas d'Amposta, la web on crec que està localitzat el Pla Educatiu d'Entorn és aquesta http://www.amposta.cat/educamposta/.
  • Albert Pérez explica que hi ha la idea de la Intraweb Mobile per a poder navegar per la web amb dispositius mòbils. Aquest projecte es troba en fase inicial i inicialment no preveu que sigui massa complicat portar-lo endavant.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

10 anys amb Scratch

Aquest mes de maig es celebra el 10è aniversari d'Scratch!! En concret, el 17 de maig de cada any s'ha establert com a l'Scratch Day. Aquest 2017 ha coincidit amb la jornada de robòtica RobotEbre 2017 (una gran coincidència, deixeu-m'ho dir de passada). En aquests deu anys de camí Scratch ha esdevingut una referència obligada per tal d'iniciar als nenes i nenes al món de la programació. La seva idea és molt senzilla: donat que hi ha sentències, estructures de programació i algorismes, que s'empren de forma recursiva, es poden assimilar a petits blocs lògics de programació que s'uneixen com a peces de Lego, potenciant d'aquesta manera el pensament lògic i un aspecte més visual de la programació . I el seu mèrit és que totes les propostes d'iniciació a la programació i la robòtica es fonamenten amb la programació per blocs que ha popularitzat Scratch. Tot això unit a l'execució en línia i la possibilitat de compartir les creacions amb tot...

Beetle Blocks: impressió 3D amb blocs de programació

Fa poques setmanes es va celebrar el 10è aniversari d'Scratch que, entre els seus mèrits ha estat el de proposar un entorn de programació per blocs molt visual i al qual és fàcil apropar-se a edats molt petites; per tant, ha posat a l'abast de tothom la possibilitat d'apropar-se al món de la computació. Tal ha estat el seu èxit que pràcticament la totalitat de plataformes dirigides a educació, en aquest camp, utilitzen la programació per blocs, a imatge i semblança d'Scratch. Una d'aquestes plataformes és Beetle Blocks , un entorn de programació nascut a partir d' Snap , i que té per objectiu dissenyar objectes que posteriorment s'imprimiran en 2D o 3D a partir de blocs lògics de programació. Tot i tenir-ne alguna referència prèvia, va ser a l' STEAM Barcelona Conference 2017 , quan vaig tenir-ne un contacte més directe, i ens van agradar tant les possibilitats que posava a l'abast que juntament amb Xavier Rosell vam llançar-nos a generar una ...

Introduint els puzzles amb Tangram a Educació Infantil

  Els puzzles són un dels jocs que comencen a introduir-se en els nens que fan Educació Infantil, si bé els que normalment es fan servir són els que estan fets per cubs amb imatges impreses a les seves cares i que juntament amb altres conformen una imatge més gran. És un poc més estrany jugar o fer puzzles amb el Tangram. Aquests dies, a casa, hem començat a jugar amb el Tangram. El material que hem utilitzat és molt bàsic: reculls de figures on les peces estan diferenciades per colors; fulls en blanc on dibuixem cada figura utilitzant les peces d'un Tangram, que en una etapa inicial és bo que siguin de diferents colors; les figures es poden pintar amb el color corresponent, el fet de pintar la figura ja és per ell mateix una bona introducció al Tangram; un Tangram de colors per anar construint la figura que hem pintat (en cas de no tenir-ne cap es pot construir amb trossos de cartolina de colors). L'activitat resultant és força entretinguda i addictiva!! ...