Ves al contingut principal

Intraweb i futur !!!

Resum de la sessió realitzada al voltant del Projecte Intraweb i els plans d'expansió en el futur. L'Albert Pérez ens explica les novetats que incorporarà el projecte. N'hi haurà diverses:
  • Intranets mantingudes: es vol fer una extensió del projecte ÀGORA per als centres que utilitzen Intranet. ÀGORA és una plataforma que dóna servei de Moodle, actualment, als centres educatius, de manera que no es tenen de preocupar per instal·lar i/o actualitzar. Es podrà personalitzar l'estètica per a cada centre, incorporarà mòduls comprovats i d'interès general, connectat amb l'entorn Moodle.
  • El pla de migració no serà massiu, degut a que l'ús de les diverses Intranets és divers, i també el grau de desenvolupament i evolució de cada centre és divers. Només es farà la migració d'Intrawebs que estan instal·lades a Phobos, no en espais web personals, i s'establiran prioritats segons la urgència de cada cas. Aquells que no estiguin a Phobos tindran suport documental i dels tècnics del Departament.
  • Albert Pérez ens ha mostrat la nova maqueta d'Intraweb. Quan es tingui la primera maqueta s'avisarà per tal que comencem a fer proves. De moment la maqueta e prova està a http://phobos.xtec.cat/intradv/ .
  • Es marca un horitzó realista per a llançar la versió 2.0 de Intraweb en fase Beta: Nadal 2008. S'anuncia també que els centres eductius poden demanar un servei Moodle a Àgora (http://agora.xtec.cat/moodle/moodle/). Si algú es vol decarregar el PostNuke 0.8 i descarregar-se els mòduls, pot fer-ho a tall personal (http://noc.postnuke.com buscar Intraweb), però el condicionant major és la data de sortida del nou PostNuke 0.8 (que incorporarà canvi de nom .... per ara desconegut).
  • L'IES Maria Aurelia Capmany (http://phobos.xtec.cat/iescapmany/intranet/) ha explicat la seva estructura a nivell de centre, on tenen desplegament de xarxa wifi i PDA's. Han creat alguns mòduls per a PDA (i tot el paquet l'han anomenat Assist PDA) per anar posant les faltes d'assistència, retards, notes intermitges, horari, ... També han lligat els mòduls per a PDA's amb la Intraweb del centre. Importen dades dels alumnes des de SAGA (tenen una maqueta a http://89.6.3.34:8083 usuari: admin password: 05intra per poder-hi fer un cop d'ull).
  • Tot seguit veiem la utilització del projecte Intraweb per a un Pla Educatiu d'Entorn. Primera part de l'exposició ... què és un Pla Educatiu d'Entorn? En el cas d'Amposta, la web on crec que està localitzat el Pla Educatiu d'Entorn és aquesta http://www.amposta.cat/educamposta/.
  • Albert Pérez explica que hi ha la idea de la Intraweb Mobile per a poder navegar per la web amb dispositius mòbils. Aquest projecte es troba en fase inicial i inicialment no preveu que sigui massa complicat portar-lo endavant.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Esquema del Projecte Educatiu de Centre (mapejat)

Durant el passat curs 10-11 he estat rellegint el DECRET 102/2010 d'autonomia dels centres educatius, intentant esbrinar què s'hi deia en referència al Projecte Educatiu de Centre. La nova normativa que acompanya el desplegament de la LEC (http://www.gencat.cat/educacio/lleieducacio/cat/) introdueix canvis importants pel que fa a a l'estructura del sistema educatiu, i un dels punts importants i en el que els centres primer s'hi hauran de posar, és el que fa referència a l'elaboració del Projecte Educatiu de Centre.
És en el Capítol 1 del citat DECRET on s'hi fa referència a aquest punt. En el nou marc, el PEC esdevé el DOCUMENT que aglutina el conjunt de documentació bàsica de centre. Cal remarcar que hi ha certs punts "interpretables" pel que fa al seu contingut i estructura bàsica, i el cert és que encara són diverses les opinions dels experts al respecte. De tota manera, a mode de resum, s'adjunta un mapa conceptual amb els punts més destacats.

E…

Treballar la programació i els processos a infantil i primària

Moltes vegades quan parlem de robòtica educativa, programació, aprendre codi, ... tendim a situar-mos (o a pensar) que això és quelcom que atany a l'educació secundària i, rarament ens preguntem si des l'educació infantil i primària es pot fer alguna cosa en aquest sentit. Bé, en el cas de primària una part important dels docents ja tenen identificat a Scratch com un dels recursos que facilita l'apropament dels alumnes a aquest món. El cas és que sempre pensem amb recursos digitals (quasi bé inevitable, en els nostres dies) i en cap cas (diria jo) ens plantegem què es pot fer en l'etapa de l'Educació Infantil i primers cursos de l'Educació Primària.
Només cal parar-se un poc a pensar per tal d'adonar-se'n que ja en els primers instants de la nostra vida estem sotmesos a processos: les pautes de dormir, menjar, passeig, ... i també des del primer moment que anem a l'escola, el primer que fem és aprendre les rutines i processos de funcionament. Succe…

Sessió TAC al "Postgrau en direcció de centres educatius" de la Fundació Martí l'Humà

El curs 2016-2017 s'ha realitzat la primera edició d'un postgrau en direcció de centres educatius realitzat exclusivament a Terres de l'Ebre. El postgrau ha estat creat i impulsat per la Fundació Universitària Martí l'Humà, i el seu plantejament ha estat el d'oferir un postgrau que habilite per a la direcció de centres realitzat en el propi territori i realitzat per professionals també del territori.
Amb aquesta idea s'ha organitzat un ampli grup de professionals, experts en diferents camps de l'educació, als quals se'ns ha encarregat assumir algunes hores de formació. En el meu cas, vaig assumir la part relacionada amb les TAC. Un tema molt ampli i amb molts aspectes a comentar que va consumir ràpidament el temps de que disposàvem. 
En relació a aquest postgrau s'ha creat un espai web específic, http://www.fordires.org/, on es pot endevinar la intenció de donar continuïtat a la formació inicial i permanent de ls equips directius. Caldrà seguir-ho!! P…