Vés al contingut principal

3a Nit a l'Àtic

Aquest divendres, 19 de gener, a les 22:00 h., al Casal d'Amposta, tindrà lloc la tercera sessió de "Nits a l'ÀTIC". Aquesta vegada tindrem al Dr. Àlex Arenas, segur que us sonarà. Recordeu el célebre concurs "Cifras y Letras" que es feia a La 2, que es va convertir en un clàssic i que es feia als estudis de Sant Cugat? Doncs si ho teniu al cap, ara caldria que feciu memòria dels dos professors/correctors/especialistes que hi havia, un de lletres i l'altre de números .... amb quin dels dos perfils l'associarieu?

Us faig un avançament de la sessió:

Dins a Nits a l'àtic, el cicle de conferències 2007 sobre Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC), el Dr. Àlex Arenas de la URV examinarà a Amposta la societat esta en la que estem, successora de la societat industrial, on les TIC desenvolupen un lloc molt important.

Àlex ArenaLa societat de la informació presenta nous reptes d'enteniment que fan necessari l'ús de tècniques d'anàlisi novedoses per esbrinar la seva estructura. Per què ens organitzem d'una determinada manera?, o quina es l'evolució dels nostres lligams electrònics amb d'altres persones? Aquestes són algunes de les preguntes que intentarem respondre.

Dia: divendres, 19 de gener
Hora: 22 hores

Xerrada d'una hora i tot seguit torn obert de paraules (col·loqui). Abans es farà un sopar amb el ponent si voleu assistir-hi aviseu a la organització com a molt tard dimarts.

Lloc: El Casal
Organitzades per Internautes d'Amposta, Universitat Rovira i Virgili i Ciutat Digital. Col·labora la Universitat Oberta de Catalunya

Possibilitat de convalidar el cicle parcialment de xerrades per 1.5 crèdits lliures URV.

(font http://axc.cat/?p=245)

Comentaris

vicentpru ha dit…
Hola Artur,
LLàstima que hagi llegit la convocatòria quan ja ha passat la xerrada, què de bon segur ha estat molt interessant. Estaré pendent de baixar-me el material quan estigui penjat a la web que enllaces.
Aprofito per felicitar-te per l'útil i complet del teu bloc ja que he pogut estreure molta informació interessant.
salutacions
vicent pruñonosa

Entrades populars d'aquest blog

Esquema del Projecte Educatiu de Centre (mapejat)

Durant el passat curs 10-11 he estat rellegint el DECRET 102/2010 d'autonomia dels centres educatius, intentant esbrinar què s'hi deia en referència al Projecte Educatiu de Centre. La nova normativa que acompanya el desplegament de la LEC (http://www.gencat.cat/educacio/lleieducacio/cat/) introdueix canvis importants pel que fa a a l'estructura del sistema educatiu, i un dels punts importants i en el que els centres primer s'hi hauran de posar, és el que fa referència a l'elaboració del Projecte Educatiu de Centre.
És en el Capítol 1 del citat DECRET on s'hi fa referència a aquest punt. En el nou marc, el PEC esdevé el DOCUMENT que aglutina el conjunt de documentació bàsica de centre. Cal remarcar que hi ha certs punts "interpretables" pel que fa al seu contingut i estructura bàsica, i el cert és que encara són diverses les opinions dels experts al respecte. De tota manera, a mode de resum, s'adjunta un mapa conceptual amb els punts més destacats.

E…

Arriba la competència digital docent #CDD

Fa temps que es parla de les competències que han de tenir els treballadors en el context actual, dominat per la tecnologia i l'accés a la informació. Més concretament, dins de l'àmbit de l'ensenyament, sembla clar que si hem de preparar els nostres estudiants per al món de demà (a uns vuit o deu anys vista) una de les competències que els hem de dotar és la competència digital. No sabem com serà el món del futur, ni quines seran les professions que s'estilaran, però està clar que d'una manera o una altra, les pantalles, la informació i internet hi seran molt presents. Fa uns mesos el Departament d'Ensenyament va presentar els documents referents al desenvolupament de la Competència Digital de l'alumnat.

Ara bé, per tal de fer alumnes digitalment competents, cal que també els professors ho siguin. I aquí està la novetat d'aquests dies. El passat dia 6 de juliol es va presentar l'informe interdepartamental de la competència digital docent, que traça …

Aire renovat en el món educatiu: escolanova21

S'ha alçat el teló d'un nou escenari educatiu!! Potser sóc massa agosarat utilitzant aquesta expressió, però em fa la sensació que el Projecte Escolanova21 (http://www.escolanova21.cat) ha arribat per a quedar-se i canviar les practiques educatives i l'organització dels centres. I per extensió, el sistema educatiu.
Hem passat un període de temps (d'una certa sequera de propostes) on un podia assistir a jornades, conferències, xerrades, ..., en les que es mostraven experiències centrades en un canvi de metodologia, però que molt sovint estaven limitades a una aula o a un professor en concret, i més darrerament hem conegut d'algun centre que de forma integral ha iniciat processos de transformació metodològica. Aquests professors i centres innovadors han tirat endavant aquestes pràctiques prenent decisions arriscades i fent de funambulistes sobre el fil del marc legal educatiu. Cal reconèixer la seva valentia i la seva força per a impulsar el canvi portes endins, amb…