Qui s'arromanga?

Ja tenim el servidor web en marxa i el domini iesalfacs.org. Ara comença la feina de migrar del lloc actual on es troba la nostra pàgina web (intraweb i moodle).

Oferta de treball

Es busquen voluntaris a temps parcial, a poder ser complet. Amb coneixements avançats de HTML i experiència (o ganes) en la gestió d'entorns dinàmics. S'ofereix molta feina, poc reconeixement i cap retribució econòmica. Jejeje.....

Ja me n'he anat de la bola... Però no crec que digui cap cosa que no sigui certa. Qui serà l'encarregat de dinamitzar, omplir de continguts, actualitzar tots aquests entorns? O millor, qui ho fa ara? Està previst/escrit en algun lloc oficial l'encarregat d'aquestes tasques dins l'organigrama general d'un centre? ... Si el hi ha, jo no el conec ... és més ... diria que no hi ha ningú dessignat al respecte. I és evident, en els temps que corren, que els centres volen/valoren/aprecien poder disposar d'un lloc web propi i amb continguts actualitzats, però ningú els dota amb recursos humans per fer-ho. Com a molt, els centres que tenen una certa predisposició busquen una franja horària al “manetes” de torn que els soluciona la papeleta ... i els que no tenen aquesta predisposició, ni això !!!


I si això passa en els centres, que deu de passar en el Departament? La pàgina d'XTEC com es deu mantenir? qui deu actualitzar els seus continguts? ho deuen de fer persones a títol personal i voñuntari, sense cap renumeració ni tipus de reconeixement per fer aquesta feina? i amb la resta de pàgines com edu365.cat o altres similars? Per aquestes preguntes no tinc resposta. Imagino que deu d'haver gent encarregada al respecte, fins i tot amb dedicació exclusiva. És lo més lògic i normal.


Per al primer torn de preguntes si que tinc la resposta. Els encarregats de fer el manteniment de la pàgina web (ademés de moltes més coses ... averies de maquinari, migracions com en aquest cas, gestió d'usuaris de xarxa, i fins i tot promoció de les TIC entre els docents) acostumen a ser els coordinadors tic (en minúscula, si) de cada centre. Amb 3 hores de dedicació setmanal i uns 60 € al mes. No està mal no? Ara, en que s'estan plantejant una certa reorganització de l'Educació estaria bé que contemplessin aquesta problemàtica. Si no es posa remei, i al ritme al que va aquest món, es fàcil adivinar què passarà: EL SISTEMA ES COL·LAPSARÀ !!!!