Passa al contingut principal

Acte inagural de les Jornades Tecnològiques


Demà dissabte, a les 9.30 hores tindrà lloc a Amposta, al IES Montsià, l'acte inaugural de les IV Jornades sobre les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) de les Terres de l'Ebre, que es desenvoluparan fins diumenge, i que tenen per nom àtic2ª.

L'acte inaugural comptarà amb la presència de David Comuñas, director de l'esdeveniment; Joan Francesc Fosch, regidor de Noves Tecnologies; Carles Pascual, director dels serveis territorials del Departament de Governació i Administracions Públiques a les Terres de l'Ebre així com director a les TE de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació; i Manel Ferré, alcalde d'Amposta.

Proseguirà la conferència inaugural d'Héctor Milla, consultor de xarxes metropolitanes d'alta velocitat, projectes d'innovació i mitjans digitals, sota el nom 'Videoblogs, la televisió dels espectadors', donant el tret de sortida a les activitats previstes al llarg del cap de setmana sobre el futur de la televisió.

Les Jornades, organitzades per l'associació Atictes (www.atictes.cat), compten fins el moment amb més de 40 inscrits, predominant els universitaris i professorat però també persones de móns tan diversos com la banca o les assegurances, procedents de poblacions que van des de Vinaròs fins a Tortosa i, externament, també de Barcelona, Tarragona, Reus o Terrassa.

D'altra banda, aquest any s'ha aconseguit una gran difusió i ressò per la blocosfera ebrenca i de fora del territori, detectant-se fins el moment la presència en més de 40 blocs, a part de portals informatius especialitzats i generalistes que destaquen les Jornades.

Podeu trobar més informació a


Marc Ferreres i Porres
Cap de premsa d'Atictes
www.atictes.cat

Comentaris

5 cèntims ha dit…
Hola Artur,

M'hagués agradat venir a treure el cap però per qüestions logístico-familiars no ha estat possible. Espero que la jornada hagi estat un èxit, ja ens explicaràs!

Entrades populars d'aquest blog

Adaptant-nos a la xarxa

A El Pais, he trobat un article particularment interessant que parla sobre la responsabilitats legals que es pot derivar a partir dels comentaris depositats en un lloc web. Un problema gens trivial, ja que en ser la web cada vegada més dinàmica i interactiva, el seu ús creix sense parar.

UMPC

Ultra Mobile Personal Computer ( veure Wikipedia ), aquest és el significat que s'amaga darrera d'aquestes sigles. Llegint el blog Gabinete de Informatica ( http://gabinetedeinformatica.net/wp15 ) he trobat aquest vídeo on es mostra què i com pot ser el futur proper quan aquests dispositius siguin d'ús general. Certament, a hores d'ara, molts entenem que el futur passa per introduir de forma decidida tota la potència que ens aporten les eines TIC a l'educació. Ha de ser així, o no serà. Tal vegada, l'aspecte clau vindrà donat d eles mateixes famílies. Encara està molt llunyà els dies en que imaginem a un alumne que assisteixi amb un PC a classe. Suposo que en ambients universitaris aquest fet ja es deu donar en major o menor grau, encara que sigui de forma anecdòtica. En un centre de secundària, ara, això es veu molt i molt lluny, per diversos motius, entre ells pel cost que suposa el PC, perquè encara no és una eina que es consideri indispensable, i perque els

Esquema del Projecte Educatiu de Centre (mapejat)

Durant el passat curs 10-11 he estat rellegint el DECRET 102/2010 d'autonomia dels centres educatius, intentant esbrinar què s'hi deia en referència al Projecte Educatiu de Centre . La nova normativa que acompanya el desplegament de la LEC ( http://www.gencat.cat/educacio/lleieducacio/cat/ ) introdueix canvis importants pel que fa a a l'estructura del sistema educatiu, i un dels punts importants i en el que els centres primer s'hi hauran de posar, és el que fa referència a l'elaboració del Projecte Educatiu de Centre . És en el Capítol 1 del citat DECRET on s'hi fa referència a aquest punt. En el nou marc, el PEC esdevé el DOCUMENT que aglutina el conjunt de documentació bàsica de centre. Cal remarcar que hi ha certs punts "interpretables" pel que fa al seu contingut i estructura bàsica, i el cert és que encara són diverses les opinions dels experts al respecte. De tota manera, a mode de resum, s'adjunta un mapa conceptual amb els punts més desta