Han tocat les dotze de la nit !!! Torno a casa !!!

Quan toquin les 18:00 del dimarts, haurà acabat l'EducaParty 2007. De la mateixa manera que Cenicienta en tocar les 0:00, desapareixerà el vestit, desapareixerà la carrossa, s'acabarà el somni que estem vivint, i tal com ha dit l'amic Xavi Suñé en un dels seus comentaris, tornarem a la realitat quotidiana. Ara que encara sóc dins del somni, i per tant ho estic vivint, vull escriure allò que més destacaria d'aquest experiència:
  • No entenc com pot haver gent que no hagi sentit mai a parlar sobre blogs, o que no conegui un company/a que n'utilitzi, o que no en llegeixi de forma asídua ....

  • .... encara entenc menys el fet que, en el cas d'aquells que conegin algun blog o algú que en tingui un de propi, no tinguin la inquietud, ni la necessitat, ni la curiositat, de poder-ne gestionar un de propi i explotar-ne les moltes possibilitats educatives que d'ell se'n poden derivar.

  • Crec que es molt important poder traspassar aquests coneixements tant valuosos a tots/es els meus companys/es; no tant per que n'hagi adquirit de nous o n'hagi adquirit altres que no coneguin els meus companys (no és el cas), si no per què crec que aquestes eines són tant potents i importants avui dia, que no em puc tolerar a mi mateix no fer-ne difusió. He de difondre aquestes noves eines, tot el que pugui !!!

  • El ventall formatiu del professorat, en general i igual com passa a casa nostra, és molt ampli. Des de molt alt fins a molt baix. I la mitjana general, dins d'aquesta amplitud, no crec que sigui massa diferent de la que hi ha a Catalunya.

  • M'ha agradat molt la distribució d'espais i l'organització de les diferents aules, tallers i panels que s'ha realitzat. És una nova visió, diferent, i al mateix temps interessant.

  • Ha estat impressionant el desplegament de mitjans de tot tipus: humans, tecnològics, espaials, ...

  • He descobert els Tablet PC i ... m'han meravellat. Hem tingut a les mans dos models diferents de Tablet PC, a més de portàtils HP i iBooks d'Apple. Algú de vosaltres coneixereu la meva debilitat pels Mac (tot i no tenir-ne cap), però compte amb els Tablet PC. Són una alternativa molt a tenir en compte !!!

  • He tingut l'oportunitat de conèixer gent (companys/es) insignes de la blogosfera, no tant sola els que ja coneixia d'aquí, del territori, si no de tot l'Estat. He de dir que si els seus blogs són bons bons, com a persona encara són millors. No crec que ningú es molesti si faig menció especial de Francisco Muñoz de la Peña (Aulablog21).

  • L'èxit o fracàs dels diversos serveis que puguem oferir als usuaris (CMS, Blogs, Wikis, ...) , MAI depen del tipus d'eina que utilitzem. Depen SEMPRE de les persones que estan al seu darrera.

  • M'emporto la idea, en clau local, de que a casa nostra (Catalunya) tenim un conjunt de professors/es molt capaços i sobretot molt al dia de totes aquestes noves possibilitats que ens porta la Web 2.0; en general, marquem el pas amb força, constància, energia i agilitat. De vegades busquem fora de casa allò que ja tenim dins d'ella, però no ho sabem.

Gràcies EducaParty 2007 per deixar-me participar d'aquesta gran experiència. Intentaré retenir-ho tant com pugui, dins la meva ment; i quan vulgui fer un poc de memòria .... rellegiré el bloc !!!

4 comentaris:

Mudejarico foto ha dit...

Comparteixo gairebé literalment la teva reflexió i els teus sentiments i he tingut el plaer de ser testimoni al teu costat, de tot el que comentes. Gràcies Artur!

Francisco Muñoz de la Peña ha dit...

Estimado Artur
ha sido un placer compartir contigo y el resto de formadores una experiencia inolvidable como Educaparty2007.
Seguro que volveremos a encontrarnos de nuevo y si no es así pues como dice el gran Isidro Vidal
¡nos vemos en los blogs!
Un abrazo de Paco Muñoz de la Peña

Artur Tallada ha dit...

Como ya tuve ocasión de manifestarvoslo en directo, disfrutar de vuestra compañia y complicidad ha sido un verdadero lujo.

Gracias Juanmi.

Gracia Paco

Lourdes Barroso ha dit...

Hola Artur, enhorabuena buena por esa serie de posts sobre Educaparty, yo todavía no he sido capaz de publicar nada, y creo que cuando vaya a hacerlo estará todo dicho. Me sumo a las sensaciones y emociones que transmites y me alegro de encontrarte en el planeta.

Un abrazo.