Passa al contingut principal

Han tocat les dotze de la nit !!! Torno a casa !!!

Quan toquin les 18:00 del dimarts, haurà acabat l'EducaParty 2007. De la mateixa manera que Cenicienta en tocar les 0:00, desapareixerà el vestit, desapareixerà la carrossa, s'acabarà el somni que estem vivint, i tal com ha dit l'amic Xavi Suñé en un dels seus comentaris, tornarem a la realitat quotidiana. Ara que encara sóc dins del somni, i per tant ho estic vivint, vull escriure allò que més destacaria d'aquest experiència:
  • No entenc com pot haver gent que no hagi sentit mai a parlar sobre blogs, o que no conegui un company/a que n'utilitzi, o que no en llegeixi de forma asídua ....

  • .... encara entenc menys el fet que, en el cas d'aquells que conegin algun blog o algú que en tingui un de propi, no tinguin la inquietud, ni la necessitat, ni la curiositat, de poder-ne gestionar un de propi i explotar-ne les moltes possibilitats educatives que d'ell se'n poden derivar.

  • Crec que es molt important poder traspassar aquests coneixements tant valuosos a tots/es els meus companys/es; no tant per que n'hagi adquirit de nous o n'hagi adquirit altres que no coneguin els meus companys (no és el cas), si no per què crec que aquestes eines són tant potents i importants avui dia, que no em puc tolerar a mi mateix no fer-ne difusió. He de difondre aquestes noves eines, tot el que pugui !!!

  • El ventall formatiu del professorat, en general i igual com passa a casa nostra, és molt ampli. Des de molt alt fins a molt baix. I la mitjana general, dins d'aquesta amplitud, no crec que sigui massa diferent de la que hi ha a Catalunya.

  • M'ha agradat molt la distribució d'espais i l'organització de les diferents aules, tallers i panels que s'ha realitzat. És una nova visió, diferent, i al mateix temps interessant.

  • Ha estat impressionant el desplegament de mitjans de tot tipus: humans, tecnològics, espaials, ...

  • He descobert els Tablet PC i ... m'han meravellat. Hem tingut a les mans dos models diferents de Tablet PC, a més de portàtils HP i iBooks d'Apple. Algú de vosaltres coneixereu la meva debilitat pels Mac (tot i no tenir-ne cap), però compte amb els Tablet PC. Són una alternativa molt a tenir en compte !!!

  • He tingut l'oportunitat de conèixer gent (companys/es) insignes de la blogosfera, no tant sola els que ja coneixia d'aquí, del territori, si no de tot l'Estat. He de dir que si els seus blogs són bons bons, com a persona encara són millors. No crec que ningú es molesti si faig menció especial de Francisco Muñoz de la Peña (Aulablog21).

  • L'èxit o fracàs dels diversos serveis que puguem oferir als usuaris (CMS, Blogs, Wikis, ...) , MAI depen del tipus d'eina que utilitzem. Depen SEMPRE de les persones que estan al seu darrera.

  • M'emporto la idea, en clau local, de que a casa nostra (Catalunya) tenim un conjunt de professors/es molt capaços i sobretot molt al dia de totes aquestes noves possibilitats que ens porta la Web 2.0; en general, marquem el pas amb força, constància, energia i agilitat. De vegades busquem fora de casa allò que ja tenim dins d'ella, però no ho sabem.

Gràcies EducaParty 2007 per deixar-me participar d'aquesta gran experiència. Intentaré retenir-ho tant com pugui, dins la meva ment; i quan vulgui fer un poc de memòria .... rellegiré el bloc !!!

Comentaris

Unknown ha dit…
Comparteixo gairebé literalment la teva reflexió i els teus sentiments i he tingut el plaer de ser testimoni al teu costat, de tot el que comentes. Gràcies Artur!
Muñoz de la Peña ha dit…
Estimado Artur
ha sido un placer compartir contigo y el resto de formadores una experiencia inolvidable como Educaparty2007.
Seguro que volveremos a encontrarnos de nuevo y si no es así pues como dice el gran Isidro Vidal
¡nos vemos en los blogs!
Un abrazo de Paco Muñoz de la Peña
Artur Tallada ha dit…
Como ya tuve ocasión de manifestarvoslo en directo, disfrutar de vuestra compañia y complicidad ha sido un verdadero lujo.

Gracias Juanmi.

Gracia Paco
Lourdes Barroso ha dit…
Hola Artur, enhorabuena buena por esa serie de posts sobre Educaparty, yo todavía no he sido capaz de publicar nada, y creo que cuando vaya a hacerlo estará todo dicho. Me sumo a las sensaciones y emociones que transmites y me alegro de encontrarte en el planeta.

Un abrazo.

Entrades populars d'aquest blog

Adaptant-nos a la xarxa

A El Pais, he trobat un article particularment interessant que parla sobre la responsabilitats legals que es pot derivar a partir dels comentaris depositats en un lloc web. Un problema gens trivial, ja que en ser la web cada vegada més dinàmica i interactiva, el seu ús creix sense parar.

UMPC

Ultra Mobile Personal Computer ( veure Wikipedia ), aquest és el significat que s'amaga darrera d'aquestes sigles. Llegint el blog Gabinete de Informatica ( http://gabinetedeinformatica.net/wp15 ) he trobat aquest vídeo on es mostra què i com pot ser el futur proper quan aquests dispositius siguin d'ús general. Certament, a hores d'ara, molts entenem que el futur passa per introduir de forma decidida tota la potència que ens aporten les eines TIC a l'educació. Ha de ser així, o no serà. Tal vegada, l'aspecte clau vindrà donat d eles mateixes famílies. Encara està molt llunyà els dies en que imaginem a un alumne que assisteixi amb un PC a classe. Suposo que en ambients universitaris aquest fet ja es deu donar en major o menor grau, encara que sigui de forma anecdòtica. En un centre de secundària, ara, això es veu molt i molt lluny, per diversos motius, entre ells pel cost que suposa el PC, perquè encara no és una eina que es consideri indispensable, i perque els

Esquema del Projecte Educatiu de Centre (mapejat)

Durant el passat curs 10-11 he estat rellegint el DECRET 102/2010 d'autonomia dels centres educatius, intentant esbrinar què s'hi deia en referència al Projecte Educatiu de Centre . La nova normativa que acompanya el desplegament de la LEC ( http://www.gencat.cat/educacio/lleieducacio/cat/ ) introdueix canvis importants pel que fa a a l'estructura del sistema educatiu, i un dels punts importants i en el que els centres primer s'hi hauran de posar, és el que fa referència a l'elaboració del Projecte Educatiu de Centre . És en el Capítol 1 del citat DECRET on s'hi fa referència a aquest punt. En el nou marc, el PEC esdevé el DOCUMENT que aglutina el conjunt de documentació bàsica de centre. Cal remarcar que hi ha certs punts "interpretables" pel que fa al seu contingut i estructura bàsica, i el cert és que encara són diverses les opinions dels experts al respecte. De tota manera, a mode de resum, s'adjunta un mapa conceptual amb els punts més desta