Instrument musical

A través dels meus companys d'ÀTIC (http://www.atic2.cat) he descobert aquest novedós instrument musical (encara que no sé molt bé si es tindria d'anomenar o classificar com a tal). Es diu Reactable (http://mtg.upf.edu/reactable/) i està desenvolupat per la Universitat Pompeu Fabra. Si feu una cerca a Youtube (http://www.youtube.com) posant "reactable", podeu veure més vídeos demostratius.

Ets nadiu digital o immigrant digital ?


Al blog d'Anibal de la Torre (http://www.adelat.org) he llegit un post molt simple però molt senzill i entenedor. A partir de les sensacions que ens produeix quan realitzem aquesta proba (http://www.neave.com/games/invaders/game.php) sabrem a quin grup pertanyem:

- si tenim alegria de retrobar aquest antic joc o ens evoca èpoques ja passades som immigrants digitals, sense cap mena de dubte
- si pesem que es tracta d'un joc més vell "que les culleres de fusta" i el trobem aburrit i poc atractiu, estem en el grup de nadius digitals

Feu el test i ja em contareu, ;-)

Buffet Lliure

Lynksee és un lloc web que ofereix la possibilitat de disposar d'un blog (WordPress), un album de fotos (Gallery2), un wiki (Mediawiki), un agregador de preferits (sabros.us) i un gestor de fòrums (phpBB). I tot de forma gratuïta, només cal registrar-se i tirar milles !!!
Penso que per a un professor mitjà, ofereix tot un conjunt d'eines molt vàlid i complet. Una meravella !!!

Això si que és una PDI


A través del blog Educación Tecnológica he descobert aquest impressionant vídeo. Es tracta d'una Pissarra Digital Interactiva que ha presentat l'empresa Perceptive Pixel de Jeff Han.

Propostes de decrets i editorials


Arran del post anterior i lligant-ho amb l'actualitat del moment tinc un cert neguit del qual no em puc abstreure. Aquests dies s'han publicat els primers esborranys dels currículums de secundària per al curs vinent, el primer any en que s'aplicarà la LOE a Catalunya, en concret a primer i a tercer d'ESO.


Una pregunta. Com és possible que fa ja més d'un mes pel centre haguin vingut diversos representants d'editorials oferint les seves publicacions de cara al curs vinent? Com poder tenir mostres de llibres ja fetes de cara al curs vinent si encara no s'havien fet públics els esborranys? No crec que les editorials hagin engegat el procés d'impressió i elaboració de materials per compte propi ...


Un altra pregunta. Qui ha elaborat els esborranys de currículums que seran vigents a partir del curs vinent? Quin és el procés que s'ha seguit? Qui retoca o fa aportacions per millorar o corregir els esborranys publicats? És “xocant” que en certs processos el procediment estigui tant pautat (processos d'oposicions, concursos de trasllats, selecció de direccions, ... i tants d'altres) i que es pugui caure amb molta facilitat en defectes de forma, de terminis d'entrega, etc , mentre que en aquest cas la informació sigui tant mínima o nul·la. I no serà per que el tema no valgui la pena, estem parlant sobre els currículums de tota la ESO que afectaran i seran d'obligat compliment en tot el territori català. També pot ser que no m'hagi arribat la informació a mi ... ja sabeu que ... de vegades ... sóc un “despiste”.Qui s'arromanga?

Ja tenim el servidor web en marxa i el domini iesalfacs.org. Ara comença la feina de migrar del lloc actual on es troba la nostra pàgina web (intraweb i moodle).

Oferta de treball

Es busquen voluntaris a temps parcial, a poder ser complet. Amb coneixements avançats de HTML i experiència (o ganes) en la gestió d'entorns dinàmics. S'ofereix molta feina, poc reconeixement i cap retribució econòmica. Jejeje.....

Ja me n'he anat de la bola... Però no crec que digui cap cosa que no sigui certa. Qui serà l'encarregat de dinamitzar, omplir de continguts, actualitzar tots aquests entorns? O millor, qui ho fa ara? Està previst/escrit en algun lloc oficial l'encarregat d'aquestes tasques dins l'organigrama general d'un centre? ... Si el hi ha, jo no el conec ... és més ... diria que no hi ha ningú dessignat al respecte. I és evident, en els temps que corren, que els centres volen/valoren/aprecien poder disposar d'un lloc web propi i amb continguts actualitzats, però ningú els dota amb recursos humans per fer-ho. Com a molt, els centres que tenen una certa predisposició busquen una franja horària al “manetes” de torn que els soluciona la papeleta ... i els que no tenen aquesta predisposició, ni això !!!


I si això passa en els centres, que deu de passar en el Departament? La pàgina d'XTEC com es deu mantenir? qui deu actualitzar els seus continguts? ho deuen de fer persones a títol personal i voñuntari, sense cap renumeració ni tipus de reconeixement per fer aquesta feina? i amb la resta de pàgines com edu365.cat o altres similars? Per aquestes preguntes no tinc resposta. Imagino que deu d'haver gent encarregada al respecte, fins i tot amb dedicació exclusiva. És lo més lògic i normal.


Per al primer torn de preguntes si que tinc la resposta. Els encarregats de fer el manteniment de la pàgina web (ademés de moltes més coses ... averies de maquinari, migracions com en aquest cas, gestió d'usuaris de xarxa, i fins i tot promoció de les TIC entre els docents) acostumen a ser els coordinadors tic (en minúscula, si) de cada centre. Amb 3 hores de dedicació setmanal i uns 60 € al mes. No està mal no? Ara, en que s'estan plantejant una certa reorganització de l'Educació estaria bé que contemplessin aquesta problemàtica. Si no es posa remei, i al ritme al que va aquest món, es fàcil adivinar què passarà: EL SISTEMA ES COL·LAPSARÀ !!!!


El Calendari Còsmic


Si hagués descollir una sèrie o documental em seria molt difícil triar-ne un que no pertanyés a la sèrie Cosmos de Carl Sagan. Tot el conjunt de capítols que composen la sèrie Cosmos són extraordinaris. Carl Sagan, va aconseguir fer crèixer en mi l'interès pel cosmos, i per la ciència en general.

M'agrada en especial aquest calendari còsmic, ja que a més d'explicar d'una forma molt entenedora i propera al públic en general, la història de l'univers, també m'ajuda a relativitzar i dimensionar el paper que ocupa l'home o la humanitat en aquest calendari.

Moodle 1.8


Ha partir d'avui mateix ja es troba disponible la versió de Moodle 1.8
Per a més informació visiteu el lloc web del projecte (http://moodle.org)