Ves al contingut principal

Bateig didàctic a Second Life

Ja he escrit algun article referent a Second Life, així que suposo que la majoria de vosaltres ja ho coneixeu. Aquesta primera meitat de juliol dins un curs de la Web 2.0 que hem organitzat a Espiral (http://www.ciberespiral.net) dins el marc de l'Escola d'Estiu 2007, he tingut una nova experiència, molt gratificant i interessant dins aquest entorn.

Com a darrera activitat hem programat una festa de fi de curs amb tots els alumnes del curs i aquells formadors d'espiral que també s'han volgut apuntar. Ha estat una gran experiència. Personalment, allò que més m'ha satisfet ha estat poder compartir un nou lloc amb gent coneguda i poder mantenir-hi una comunicació molt més enllà de l'escrita ... parlant, ballant, visitant llocs, compartint emocions, objectes ....

A continuació un recull fotogràfic de la festa, amb discurs de cloenda de curs i tot (a càrrec de atallada Willis, l'alter ego meu a SL), ball a la disco, repartiment de samarretes d'Espiral i moltes coses més ...
This album is powered by BubbleShare - Add to my blog01. Entrada de la disco. La primera en arribar va ser la Cristina, des de terres Tarragonines. Diuen les males llengües que no va deixar de ballar durant tota la nit.
Qui està a la porta -de "segurata"- és en Ferran Mas (Renzo, a la SL) el nostre "apagafocs particular" i co-organitzador de la festa. En Ferran també va crear les caixes d'Espiral on la gent podia trobar les instruccions per la festa i una samarreta corporativa.

02. En Lluis arriba ben despullat! això passa per un clic fora de lloc. Encara que sembli mentida, volia posar-se la samarreta. Mmmmmmmmmm aqui hay tomate...

03. La Cristina no mira, la Bea dona l'esquena, L'Artur no sap si posar-li un full d'actitud o no. Hem aconseguit que es torni a posar els pantalons... quin noi!

04. ¡Molt bé, Lluís!, ja tens la samarreta espiral. Així està tot millor. No cridarem a la teva tutora!

05. La Cristina comença a ballar. Eiiii, diu la Bea, que heu de venir a la pista! Ufff quina feinada aquests nois!

06. Arribada d'en Lluís des de Tortosa (JohnJ Biedermann). Eiiii Lluís, baixaaa!

07. Luis Marco balla a la pista amb la Bea; entre tant la gent va arribant. Alguns es veu que no s'han posat d'acord i porten la mateixa roba... passa a les rebaixes. Però clar, arribar i posar-se a sobre l'altre, això ja no és normal. Sense parlar de la Cristina que salta com boja ¿que no teniu aquestes festes al sud?

08. L'Eugeni no para, encara que la Mercè li dona l'esquena amb els braços en gerra i mirada indiferent. Mercè, si us plau, així no anirem enlloc!

09. Arriba la Pepa Valdevira (Honey222) amb una torxa a la ma. El problema és que no sap on deixar-la. Que et penses? que ets olímpica???

10. La gent a la pista, quiets com estaquirots. En Ferran els hi ha posat una màquina de begudes i pica pica, però... ¡llàstima! ningú sap com agafar-les... je je hauran de fer el curset de l'Octubre...

11. Quina gentada a la pista! La Pepa encara no ha pogut deixar la torxa, i la Bea balla i riure sense parar. A un lateral tenim el Profesor Korobase, un convidat especial que molts de nosaltres coneixem a la RL i que havia preparat un itinerari didàctic. Com veieu, ara balla desenfrenadament i deixa les seves explicacions per l'octubre. Eiii Manuel, a que nunca habías estado en una fiesta tan guai?

12. La Bea balla una lambada amb el RRPP del local (que s'ha tret l'americana i tot). L'Eugeni es vol apuntar però no l'encerta a la tecla. Entre tant la Lourdes (Hermione) mira sense donar crèdit als seus ulls.
El vi, gel i el cava estan sobre la tauleta però la gent no l'agafa... (ai pardillus...)

13. Eugeni (el calvo de negro) està "desmadrao" del tot. Ens va prometre que faria una dansa eròtica amb striptís i ens ha enredat, només s'ha tret el cabell. I això que està connectat des d'una biblioteca del barri... quina doble vida, noi. Fes-t'ho mirar!

14. Com veieu, la Pepa (de lila) ha aconseguit deixar la torxa, però ara no pot baixar. No se pué tener to en aquesta vida, Maria.

15. Mentre tothom balla desenfrenadament, la Bea i el Ferran intenten que la gent s'apunti a la sardana... sense èxit. El RRPP de la disco es desespera. On anirem a parar amb aquesta gent globalitzada...

16. Un moment de relax al sofà de la disco. La Bea està exhausta per contenta.

17. Els més marxosos continuen ballant. Entre tant un grup delibera en una taula que da al mirador marítim de la mateixa disco. La Bea i l'Eugeni encapçalen la taula. El Ferran parla amb la Cristina, la Mercè no seu i l'Ignasi està molt entusiasmat.

18. La festa a la disco continua, se sent la música llunyana. El Mediterrani ens dona pau. Una panoràmica del paisatge.

19. Es el moment oficial. La gent arriba a la Sala d'Actes. A la majoria li duren els efectes de la disco.

20. La Bea demana ordre. Ignasi Monclús, Lluis Marco, Luis (el nostre editor infiltrat) i la Nina no en fan cas.

21. Després d'una sentides paraules de l'Artur, algunes marxen. L'Amparo (Heloise, de negre) molt maca amb roba futurista d'inspiració japonesa. El nostre Barrachina, assegut i assenyat. Eugeni s'ha tornat a posar pel però ha quedat enlairat. Noi... que això no és fa! La Bea asseguda sobre la taula, fent gala de la seva sempiterna informalitat. Noia, que ja tens una edat!
L'Elisenda marxa aviat amb la promesa de tornar i fer-se sòcia.

22. Una instantània del co-organitzador Ferran, controlant que tot funcioni i preparant els focs artificials. Lamentablement no tenim fotos dels focs sad

23. La Mercè i la Bea esperant los focs artificials al jardí de la disco.

24. La festa ha acabat, però un grupet encara no té son. Matinada. La Isabel Fernández ha arribat tard i l'hem teletransportada a la plaça de la ciutat anglesa renaixentista. Pràcticament tothom ha canviat de vestit.

25. Lluís Marco al·lucina amb la visita a aquesta ciutat renaixentista anglesa. Aquí el trobem de conversa amb el Josep Ramon Planes.

26. Exposició d'armadures i vestits mitjavals. Fantàstic.

27. Continuem explorant. En Ferran ens porta a l'acadèmia de SL. Aquí presenciem un classe d'art floral.

28. L'Ignasi -com bon profe de música- descobreix una disco espectacular. A més a més fan concerts. Aquí la Isabel (de lila) balla amb el Ferran, que ha canviat de roba.

29. Un tomb per la natura. En Lluís i Ferran no saben quina ruta fer... Ja estem cansats. Tornem a la RL motivats per tornar. Bones vacances.

Comentaris

Ramon Barlam ha dit…
Hola!

En Cucafera DeCuir em va dir que va anar a la festa molt aviadet, sobre les 7 de la tarda. S'hi va trobar l'avatar de la Bea asseguda en un sofà de la disco, esperant el començament de la festa.

Felicitats a tothom per l'activitat. A veure si a la propera ocasió en Cucafera pot quedar-s'hi una estona més.

Entrades populars d'aquest blog

Esquema del Projecte Educatiu de Centre (mapejat)

Durant el passat curs 10-11 he estat rellegint el DECRET 102/2010 d'autonomia dels centres educatius, intentant esbrinar què s'hi deia en referència al Projecte Educatiu de Centre. La nova normativa que acompanya el desplegament de la LEC (http://www.gencat.cat/educacio/lleieducacio/cat/) introdueix canvis importants pel que fa a a l'estructura del sistema educatiu, i un dels punts importants i en el que els centres primer s'hi hauran de posar, és el que fa referència a l'elaboració del Projecte Educatiu de Centre.
És en el Capítol 1 del citat DECRET on s'hi fa referència a aquest punt. En el nou marc, el PEC esdevé el DOCUMENT que aglutina el conjunt de documentació bàsica de centre. Cal remarcar que hi ha certs punts "interpretables" pel que fa al seu contingut i estructura bàsica, i el cert és que encara són diverses les opinions dels experts al respecte. De tota manera, a mode de resum, s'adjunta un mapa conceptual amb els punts més destacats.

E…

Treballar la programació i els processos a infantil i primària

Moltes vegades quan parlem de robòtica educativa, programació, aprendre codi, ... tendim a situar-mos (o a pensar) que això és quelcom que atany a l'educació secundària i, rarament ens preguntem si des l'educació infantil i primària es pot fer alguna cosa en aquest sentit. Bé, en el cas de primària una part important dels docents ja tenen identificat a Scratch com un dels recursos que facilita l'apropament dels alumnes a aquest món. El cas és que sempre pensem amb recursos digitals (quasi bé inevitable, en els nostres dies) i en cap cas (diria jo) ens plantegem què es pot fer en l'etapa de l'Educació Infantil i primers cursos de l'Educació Primària.
Només cal parar-se un poc a pensar per tal d'adonar-se'n que ja en els primers instants de la nostra vida estem sotmesos a processos: les pautes de dormir, menjar, passeig, ... i també des del primer moment que anem a l'escola, el primer que fem és aprendre les rutines i processos de funcionament. Succe…

UMPC

Ultra Mobile Personal Computer (veure Wikipedia), aquest és el significat que s'amaga darrera d'aquestes sigles. Llegint el blog Gabinete de Informatica (http://gabinetedeinformatica.net/wp15) he trobat aquest vídeo on es mostra què i com pot ser el futur proper quan aquests dispositius siguin d'ús general.

Certament, a hores d'ara, molts entenem que el futur passa per introduir de forma decidida tota la potència que ens aporten les eines TIC a l'educació. Ha de ser així, o no serà. Tal vegada, l'aspecte clau vindrà donat d eles mateixes famílies. Encara està molt llunyà els dies en que imaginem a un alumne que assisteixi amb un PC a classe. Suposo que en ambients universitaris aquest fet ja es deu donar en major o menor grau, encara que sigui de forma anecdòtica. En un centre de secundària, ara, això es veu molt i molt lluny, per diversos motius, entre ells pel cost que suposa el PC, perquè encara no és una eina que es consideri indispensable, i perque els pare…