Vés al contingut principal

Codis QR

Avui ha estat un dia de descobriments !!! Tot ha començat quan he visitat la web (blog) de Dani Gil per tal de fer-hi un enllaç a l'article anterior on resumia els aspectes més interessants de la xerrada que va realitzar a Nits a l'ÀTIC. He vist que tenia afegida una aplicació que permetia llegir el blog des d'un dispositiu telèfon mòbil. El lloc que ofereix aquesta possibilitat es troba a http://www.mofuse.com/ . M'he creat un compte i he comprovat que funciona força bé. De fet hi he afegit un enllaç a la barra lateral per tal que qualsevol pugui tenir el blog en els Favorits del seu mòbil.

Una vegada dins de Mofuse, he estat mirant un poc les possibilitats que oferia, i he descobert que permetia generar el codi QR de forma automàtica per a l'adreça en concret. Havia vist els codis QR feia pocs dies, ja que l'amic Jordi Perales, fa pocs dies me'l va ensenyar a la trobada de l'EbreBloc 2008. Així que he buscat alguna aplicació per a poder-ne produir de forma més o menys automàtica i m'he trobat amb http://reader.kaywa.com/ , que ofereix una aplicació descarregable via SMS al propi telèfon mòbil (un missatge només, 0.30 euros). Una vegada instal·lada l'aplicació al telèfon mòbil, he anat a http://qrcode.kaywa.com/ i he generat algun codi QR.

Quan he engegat l'aplicació des del telèfon mòbil, amb la càmera en marxa, i m'ha capturat la informació que he posat en el codi QR, senzillament, he al·lucinat !!! Més endavant he vist que hi ha més eines disponibles a la xarxa per a generar codis QR (només cal fer una cerca amb els termes "generator QR"). Així que he completat la feina posant un codi QR en el bloc, per tal per capturar l'adreça mòbil del meu blog sigui més que senzill. Crec que posaré un apartat específic per a oferir els codis que permetin obtenir algunes adreces que poden resultar interessants ... i també podem pensar en un gran nombre d'aplicacions que podem treure en quant a la codificació de documentació, dades privades, sensibles, ...

Comentaris

Manel Zaera ha dit…
Vaig fer una vegada un projecte on intervenien els codis de barres i aquest el vam considerar. També es coneixen com codis 2D. La declaració de la renda inclou un codi 2D si us fixeu.

Hi ha una biblioteca Java molt coneguda, iText (http://www.lowagie.com/iText/), lliure, la qual permet generar codis 2D del tipus PDF417.

Entrades populars d'aquest blog

Esquema del Projecte Educatiu de Centre (mapejat)

Durant el passat curs 10-11 he estat rellegint el DECRET 102/2010 d'autonomia dels centres educatius, intentant esbrinar què s'hi deia en referència al Projecte Educatiu de Centre. La nova normativa que acompanya el desplegament de la LEC (http://www.gencat.cat/educacio/lleieducacio/cat/) introdueix canvis importants pel que fa a a l'estructura del sistema educatiu, i un dels punts importants i en el que els centres primer s'hi hauran de posar, és el que fa referència a l'elaboració del Projecte Educatiu de Centre.
És en el Capítol 1 del citat DECRET on s'hi fa referència a aquest punt. En el nou marc, el PEC esdevé el DOCUMENT que aglutina el conjunt de documentació bàsica de centre. Cal remarcar que hi ha certs punts "interpretables" pel que fa al seu contingut i estructura bàsica, i el cert és que encara són diverses les opinions dels experts al respecte. De tota manera, a mode de resum, s'adjunta un mapa conceptual amb els punts més destacats.

E…

Arriba la competència digital docent #CDD

Fa temps que es parla de les competències que han de tenir els treballadors en el context actual, dominat per la tecnologia i l'accés a la informació. Més concretament, dins de l'àmbit de l'ensenyament, sembla clar que si hem de preparar els nostres estudiants per al món de demà (a uns vuit o deu anys vista) una de les competències que els hem de dotar és la competència digital. No sabem com serà el món del futur, ni quines seran les professions que s'estilaran, però està clar que d'una manera o una altra, les pantalles, la informació i internet hi seran molt presents. Fa uns mesos el Departament d'Ensenyament va presentar els documents referents al desenvolupament de la Competència Digital de l'alumnat.

Ara bé, per tal de fer alumnes digitalment competents, cal que també els professors ho siguin. I aquí està la novetat d'aquests dies. El passat dia 6 de juliol es va presentar l'informe interdepartamental de la competència digital docent, que traça …

Aire renovat en el món educatiu: escolanova21

S'ha alçat el teló d'un nou escenari educatiu!! Potser sóc massa agosarat utilitzant aquesta expressió, però em fa la sensació que el Projecte Escolanova21 (http://www.escolanova21.cat) ha arribat per a quedar-se i canviar les practiques educatives i l'organització dels centres. I per extensió, el sistema educatiu.
Hem passat un període de temps (d'una certa sequera de propostes) on un podia assistir a jornades, conferències, xerrades, ..., en les que es mostraven experiències centrades en un canvi de metodologia, però que molt sovint estaven limitades a una aula o a un professor en concret, i més darrerament hem conegut d'algun centre que de forma integral ha iniciat processos de transformació metodològica. Aquests professors i centres innovadors han tirat endavant aquestes pràctiques prenent decisions arriscades i fent de funambulistes sobre el fil del marc legal educatiu. Cal reconèixer la seva valentia i la seva força per a impulsar el canvi portes endins, amb…