Ves al contingut principal

Codis QR

Avui ha estat un dia de descobriments !!! Tot ha començat quan he visitat la web (blog) de Dani Gil per tal de fer-hi un enllaç a l'article anterior on resumia els aspectes més interessants de la xerrada que va realitzar a Nits a l'ÀTIC. He vist que tenia afegida una aplicació que permetia llegir el blog des d'un dispositiu telèfon mòbil. El lloc que ofereix aquesta possibilitat es troba a http://www.mofuse.com/ . M'he creat un compte i he comprovat que funciona força bé. De fet hi he afegit un enllaç a la barra lateral per tal que qualsevol pugui tenir el blog en els Favorits del seu mòbil.

Una vegada dins de Mofuse, he estat mirant un poc les possibilitats que oferia, i he descobert que permetia generar el codi QR de forma automàtica per a l'adreça en concret. Havia vist els codis QR feia pocs dies, ja que l'amic Jordi Perales, fa pocs dies me'l va ensenyar a la trobada de l'EbreBloc 2008. Així que he buscat alguna aplicació per a poder-ne produir de forma més o menys automàtica i m'he trobat amb http://reader.kaywa.com/ , que ofereix una aplicació descarregable via SMS al propi telèfon mòbil (un missatge només, 0.30 euros). Una vegada instal·lada l'aplicació al telèfon mòbil, he anat a http://qrcode.kaywa.com/ i he generat algun codi QR.

Quan he engegat l'aplicació des del telèfon mòbil, amb la càmera en marxa, i m'ha capturat la informació que he posat en el codi QR, senzillament, he al·lucinat !!! Més endavant he vist que hi ha més eines disponibles a la xarxa per a generar codis QR (només cal fer una cerca amb els termes "generator QR"). Així que he completat la feina posant un codi QR en el bloc, per tal per capturar l'adreça mòbil del meu blog sigui més que senzill. Crec que posaré un apartat específic per a oferir els codis que permetin obtenir algunes adreces que poden resultar interessants ... i també podem pensar en un gran nombre d'aplicacions que podem treure en quant a la codificació de documentació, dades privades, sensibles, ...

Comentaris

Manel Zaera ha dit…
Vaig fer una vegada un projecte on intervenien els codis de barres i aquest el vam considerar. També es coneixen com codis 2D. La declaració de la renda inclou un codi 2D si us fixeu.

Hi ha una biblioteca Java molt coneguda, iText (http://www.lowagie.com/iText/), lliure, la qual permet generar codis 2D del tipus PDF417.

Entrades populars d'aquest blog

Esquema del Projecte Educatiu de Centre (mapejat)

Durant el passat curs 10-11 he estat rellegint el DECRET 102/2010 d'autonomia dels centres educatius, intentant esbrinar què s'hi deia en referència al Projecte Educatiu de Centre. La nova normativa que acompanya el desplegament de la LEC (http://www.gencat.cat/educacio/lleieducacio/cat/) introdueix canvis importants pel que fa a a l'estructura del sistema educatiu, i un dels punts importants i en el que els centres primer s'hi hauran de posar, és el que fa referència a l'elaboració del Projecte Educatiu de Centre.
És en el Capítol 1 del citat DECRET on s'hi fa referència a aquest punt. En el nou marc, el PEC esdevé el DOCUMENT que aglutina el conjunt de documentació bàsica de centre. Cal remarcar que hi ha certs punts "interpretables" pel que fa al seu contingut i estructura bàsica, i el cert és que encara són diverses les opinions dels experts al respecte. De tota manera, a mode de resum, s'adjunta un mapa conceptual amb els punts més destacats.

E…

Treballar la programació i els processos a infantil i primària

Moltes vegades quan parlem de robòtica educativa, programació, aprendre codi, ... tendim a situar-mos (o a pensar) que això és quelcom que atany a l'educació secundària i, rarament ens preguntem si des l'educació infantil i primària es pot fer alguna cosa en aquest sentit. Bé, en el cas de primària una part important dels docents ja tenen identificat a Scratch com un dels recursos que facilita l'apropament dels alumnes a aquest món. El cas és que sempre pensem amb recursos digitals (quasi bé inevitable, en els nostres dies) i en cap cas (diria jo) ens plantegem què es pot fer en l'etapa de l'Educació Infantil i primers cursos de l'Educació Primària.
Només cal parar-se un poc a pensar per tal d'adonar-se'n que ja en els primers instants de la nostra vida estem sotmesos a processos: les pautes de dormir, menjar, passeig, ... i també des del primer moment que anem a l'escola, el primer que fem és aprendre les rutines i processos de funcionament. Succe…

Sessió TAC al "Postgrau en direcció de centres educatius" de la Fundació Martí l'Humà

El curs 2016-2017 s'ha realitzat la primera edició d'un postgrau en direcció de centres educatius realitzat exclusivament a Terres de l'Ebre. El postgrau ha estat creat i impulsat per la Fundació Universitària Martí l'Humà, i el seu plantejament ha estat el d'oferir un postgrau que habilite per a la direcció de centres realitzat en el propi territori i realitzat per professionals també del territori.
Amb aquesta idea s'ha organitzat un ampli grup de professionals, experts en diferents camps de l'educació, als quals se'ns ha encarregat assumir algunes hores de formació. En el meu cas, vaig assumir la part relacionada amb les TAC. Un tema molt ampli i amb molts aspectes a comentar que va consumir ràpidament el temps de que disposàvem. 
En relació a aquest postgrau s'ha creat un espai web específic, http://www.fordires.org/, on es pot endevinar la intenció de donar continuïtat a la formació inicial i permanent de ls equips directius. Caldrà seguir-ho!! P…