Codis QR

Avui ha estat un dia de descobriments !!! Tot ha començat quan he visitat la web (blog) de Dani Gil per tal de fer-hi un enllaç a l'article anterior on resumia els aspectes més interessants de la xerrada que va realitzar a Nits a l'ÀTIC. He vist que tenia afegida una aplicació que permetia llegir el blog des d'un dispositiu telèfon mòbil. El lloc que ofereix aquesta possibilitat es troba a http://www.mofuse.com/ . M'he creat un compte i he comprovat que funciona força bé. De fet hi he afegit un enllaç a la barra lateral per tal que qualsevol pugui tenir el blog en els Favorits del seu mòbil.

Una vegada dins de Mofuse, he estat mirant un poc les possibilitats que oferia, i he descobert que permetia generar el codi QR de forma automàtica per a l'adreça en concret. Havia vist els codis QR feia pocs dies, ja que l'amic Jordi Perales, fa pocs dies me'l va ensenyar a la trobada de l'EbreBloc 2008. Així que he buscat alguna aplicació per a poder-ne produir de forma més o menys automàtica i m'he trobat amb http://reader.kaywa.com/ , que ofereix una aplicació descarregable via SMS al propi telèfon mòbil (un missatge només, 0.30 euros). Una vegada instal·lada l'aplicació al telèfon mòbil, he anat a http://qrcode.kaywa.com/ i he generat algun codi QR.

Quan he engegat l'aplicació des del telèfon mòbil, amb la càmera en marxa, i m'ha capturat la informació que he posat en el codi QR, senzillament, he al·lucinat !!! Més endavant he vist que hi ha més eines disponibles a la xarxa per a generar codis QR (només cal fer una cerca amb els termes "generator QR"). Així que he completat la feina posant un codi QR en el bloc, per tal per capturar l'adreça mòbil del meu blog sigui més que senzill. Crec que posaré un apartat específic per a oferir els codis que permetin obtenir algunes adreces que poden resultar interessants ... i també podem pensar en un gran nombre d'aplicacions que podem treure en quant a la codificació de documentació, dades privades, sensibles, ...

1 comentari:

Manel Zaera ha dit...

Vaig fer una vegada un projecte on intervenien els codis de barres i aquest el vam considerar. També es coneixen com codis 2D. La declaració de la renda inclou un codi 2D si us fixeu.

Hi ha una biblioteca Java molt coneguda, iText (http://www.lowagie.com/iText/), lliure, la qual permet generar codis 2D del tipus PDF417.