Passa al contingut principal

Comencen les Jornades de la Catosfera

Aquest cap de setmana arranquen les Jornades de la Catosfera. La primera trobada de blocaires, experts i emprenedors de la nova xarxa 2.0 de Catalunya. Tindrà lloc els dies 25, 26 i 27 de gener a Granollers (més informació al lloc oficial de l'event). Si esteu pensant en anar-hi, els organitzadors informen que tenen plens a vessar tots els espais preparats per a l'acte. De fet han rebut moltes més peticions d'assistència que no les que l'espai que disposaven els permetia atendre. De ben segur que per a properes edicions intentaran de buscar un aforament més gran. Només aquesta dada ja ens pot donar idea de l'èxit que a tingut la iniciativa.

A mi, personalment, m'ha estat impossible poder-hi anar. Tres dies seguits a una distància de uns 200 km de casa, ho fan molt difícil. Em sap greu. Amb tot, l'organització assegura que des de la distància es podrà fer un bon seguiment de l'acte. Així doncs, caldrà estar atent a la web http://www.catosfera.net i a les notícies que vagin publicant en les darreres hores. Per començar, he vist que ja han començat a penjar les presentacions d'alguns dels ponents.

Per cert !!! M'he emportat l'agradable sorpresa que a través de Pom de Blogs , hi haurà una petita contribució al debat que coordinarà Víctor Pàmies "Combat Bloc o Blog?".

Es tracta d'un tema, que en el seu moment em va preocupar. He de dir que no vaig pensar-hi massa en el moment de crear Pom de Blogs si havia d'utiltzar una C o una G. Vaig veure com quelcom natual que hi hagués una G, segurament que per herència de Blogger i Blogspot. Tot i que http://www.termcat.cat/ sembla que es decanta pel terme BLOC, sembla que la batalla encara no està tancada. Caldrà estar atents a veure que es comenta en el debat previst a tal efecte.

Comentaris

Gustau Moreno ha dit…
Pels que no anem a la Catosfera, sempre ens quedarà L'EBREBLOC!
Artur Tallada ha dit…
Efectivament Gustau. L'EbreBloc és una iniciativa que no té res a envejar a la Catosfera. A més ja porta un any de rodatge per endavant !!

Entrades populars d'aquest blog

Adaptant-nos a la xarxa

A El Pais, he trobat un article particularment interessant que parla sobre la responsabilitats legals que es pot derivar a partir dels comentaris depositats en un lloc web. Un problema gens trivial, ja que en ser la web cada vegada més dinàmica i interactiva, el seu ús creix sense parar.

UMPC

Ultra Mobile Personal Computer ( veure Wikipedia ), aquest és el significat que s'amaga darrera d'aquestes sigles. Llegint el blog Gabinete de Informatica ( http://gabinetedeinformatica.net/wp15 ) he trobat aquest vídeo on es mostra què i com pot ser el futur proper quan aquests dispositius siguin d'ús general. Certament, a hores d'ara, molts entenem que el futur passa per introduir de forma decidida tota la potència que ens aporten les eines TIC a l'educació. Ha de ser així, o no serà. Tal vegada, l'aspecte clau vindrà donat d eles mateixes famílies. Encara està molt llunyà els dies en que imaginem a un alumne que assisteixi amb un PC a classe. Suposo que en ambients universitaris aquest fet ja es deu donar en major o menor grau, encara que sigui de forma anecdòtica. En un centre de secundària, ara, això es veu molt i molt lluny, per diversos motius, entre ells pel cost que suposa el PC, perquè encara no és una eina que es consideri indispensable, i perque els

Esquema del Projecte Educatiu de Centre (mapejat)

Durant el passat curs 10-11 he estat rellegint el DECRET 102/2010 d'autonomia dels centres educatius, intentant esbrinar què s'hi deia en referència al Projecte Educatiu de Centre . La nova normativa que acompanya el desplegament de la LEC ( http://www.gencat.cat/educacio/lleieducacio/cat/ ) introdueix canvis importants pel que fa a a l'estructura del sistema educatiu, i un dels punts importants i en el que els centres primer s'hi hauran de posar, és el que fa referència a l'elaboració del Projecte Educatiu de Centre . És en el Capítol 1 del citat DECRET on s'hi fa referència a aquest punt. En el nou marc, el PEC esdevé el DOCUMENT que aglutina el conjunt de documentació bàsica de centre. Cal remarcar que hi ha certs punts "interpretables" pel que fa al seu contingut i estructura bàsica, i el cert és que encara són diverses les opinions dels experts al respecte. De tota manera, a mode de resum, s'adjunta un mapa conceptual amb els punts més desta