SfeC: Presentació de la proposta del Currículum de Ciències per a Batxillerat


Aquest passat dijous, 24 de gener, vaig assistir a la sessió de presentació dels nous currículums de Batxillerat. L'acte de presentació es va realitzar al CaixaFòrum (a aquest pas coneixeré tots els aforaments que hi ha a Barcelona). No hi havia estat mai i cal dir que és molt bonic.

Va ser també la primera presa de contacte amb el Seminari de Formación per a l'Ensenyament de les Ciències (SfeC) i em va semblar molt interessant. Està bé que hi hagi un grup de referència centrat en la meva matèria específica, Física i Química. Per altra banda, tot i que les trobades es realitzen a Barcelona, cal dir que la freqüència d'un cop al mes, sembla que és molt apropiada i prudent.


La sessió va consistir en fer una presentació dels currículums de Física (Julián Oro i Octavi Plana) i de Química (Aureli Caamaño i Josep Corominas), per deixar després un temps per al treball en grups de cara a afegir aportacions, crítiques constructives i consideacions diverses. Crec que el format escollit va ser molt adequat i profitós.

També es van presentar els currículums de Biologia i de Ciències de la Terra i del Medi Ambient. El document explicatiu de la sessió el podreu trobar aquí.