Un dels primers blogs educatius que vaig descobrir va ser el Blog d'una profe DIM. De seguida el vaig trobar molt interessant, i amb el temps encara ho és més. Trobo imprescindible consultar-lo de forma regular. A més l'estiu del 2006 he estat (vaig ser) alumne de la Bea. El curs ... de blogs. Un honor per a mi i un curs molt bo, molt bo, molt bo. És d'aquest blog que he extret els 10 consells a l'hora d'escriure els posts:
- Escriu un post curt, de unes 150 paraules. Expresa un sol tema articulat en tres pàrrafos separats per doble espai.
- Assenya-la en negreta no més de cinc paraules clau.
- La lletra serà mitjana/gran. Encara que es pot engrandir el tipo de lletra amb el navegador... ningú ho fa.
- Escull Garamond o Trebuchet que són més "amables" a la pantalla que la Times o Arial.
- Un blog et permet la hipertextualitat. No la desaprofites: recorda que els enllaços permitiran completar i expandir la idea que expresses. Posa un target=”_blank” per a que els enllaços es llegeixin en una altra finestra i els lectors no perguin la referència.
- Si el teu blog pretén crear polèmica o opinió, acaba el post amb una pregunta, problema o paradoxa. Així facilitaràs els comentaris.
- Si el teu blog és instructiu, al final de la teva exposició resumeix les idees de manera ordenada numerada o amb punts, de tal manera que sigui "copiable" amb facilitat en un document de text i faciliti la creació de tutorials a altres companys que ho necessiten. Explicita la URL dels enllaços per a que no perdin quan s'imprimeixi.
- Si el teu blog és de recursos, comenta un recurs cada vegada i no donis més de quatre referències. L'excés d'informació en un post intoxica el visitant.
- Posa una imatge, un vídeo o un arxiu de veu. Flickr, Bubbleshare i Castpost et donen uns codis magnífics que realçaran el teu blog.
- Sobre tot, ofereix/brinda un servei.
Comentaris