Passa al contingut principal

D A F O (PMiS III)

D (debilitats), A (amenaces), F (fortaleses), O (oportunitats). Això vol dir DAFO. Per mi, una cosa nova ... quantes coses que no sé !!!

Doncs bé, després de la foto panoràmica del centre, la comissió formada va organitzar el debat en base a cinc eixos (millora de resultats, TIC, imatge del centre, cohesió social i mecanismes d'informació). Dins de cadascun d'aquests eixos de debat es van anar fent aportacions en forma de comentaris, propostes, crítiques. Total que de tot aquest xup-xup (molta feina de picar pedra, us ho asseguro) i de totes les hores de bla, bla (declaracions de bones intencions i demés) es van agrupar totes les diverses idees i aportacions (i això va resultar molt laboriós) en paquets de 7 o 8 ítems, per tal de distribuir-los sobre la matriu DAFO.

Una vegada redactats els diversos ítems i col·locats a la matriu va començar lo més dur (fins aquí ha estat un joc de nens). Ara consistia en anar valorant numèricament l'influència d'un ítem sobre un altre (quasi res nens !!!). A veure, fem el compte, 8 creuats amb 8 fan 64. Com que hi ha 4 interseccions 64 per 4 fan 256. 256 valoracions amb les seves consegüents apreciacions, matisos i demés !!!

Si compto que això ens ha portat quatre reunions diferents, doncs trobo que encara hem anat ràpid. Com la nota posada en cada casella era la mitja de la valoració de tots els membres de la comissió (10), podem dir que hem emès 2560 puntuacions .... uy uy uy...

Amb tot això es fan unes mitjanes, uns percentatges, trec d'aquí i poso d'allà i s'obtenen unes orientacions en forma de percentatges. Aquests percentatges finals són els que han de donar-nos idea de les línies de treball que hem de desenvolupar..... però d'això ja en parlaré un altre dia.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Adaptant-nos a la xarxa

A El Pais, he trobat un article particularment interessant que parla sobre la responsabilitats legals que es pot derivar a partir dels comentaris depositats en un lloc web. Un problema gens trivial, ja que en ser la web cada vegada més dinàmica i interactiva, el seu ús creix sense parar.

Esquema del Projecte Educatiu de Centre (mapejat)

Durant el passat curs 10-11 he estat rellegint el DECRET 102/2010 d'autonomia dels centres educatius, intentant esbrinar què s'hi deia en referència al Projecte Educatiu de Centre . La nova normativa que acompanya el desplegament de la LEC ( http://www.gencat.cat/educacio/lleieducacio/cat/ ) introdueix canvis importants pel que fa a a l'estructura del sistema educatiu, i un dels punts importants i en el que els centres primer s'hi hauran de posar, és el que fa referència a l'elaboració del Projecte Educatiu de Centre . És en el Capítol 1 del citat DECRET on s'hi fa referència a aquest punt. En el nou marc, el PEC esdevé el DOCUMENT que aglutina el conjunt de documentació bàsica de centre. Cal remarcar que hi ha certs punts "interpretables" pel que fa al seu contingut i estructura bàsica, i el cert és que encara són diverses les opinions dels experts al respecte. De tota manera, a mode de resum, s'adjunta un mapa conceptual amb els punts més desta

UMPC

Ultra Mobile Personal Computer ( veure Wikipedia ), aquest és el significat que s'amaga darrera d'aquestes sigles. Llegint el blog Gabinete de Informatica ( http://gabinetedeinformatica.net/wp15 ) he trobat aquest vídeo on es mostra què i com pot ser el futur proper quan aquests dispositius siguin d'ús general. Certament, a hores d'ara, molts entenem que el futur passa per introduir de forma decidida tota la potència que ens aporten les eines TIC a l'educació. Ha de ser així, o no serà. Tal vegada, l'aspecte clau vindrà donat d eles mateixes famílies. Encara està molt llunyà els dies en que imaginem a un alumne que assisteixi amb un PC a classe. Suposo que en ambients universitaris aquest fet ja es deu donar en major o menor grau, encara que sigui de forma anecdòtica. En un centre de secundària, ara, això es veu molt i molt lluny, per diversos motius, entre ells pel cost que suposa el PC, perquè encara no és una eina que es consideri indispensable, i perque els