Ves al contingut principal

Congressos a dojo ....


Ja fa uns dies que volia escriure aquest article, al menys em servirà com a punt centralitzador de diversos enllaços que estic seguint, si més no des de la distància.
Es dóna la circumstància que aquest final de curs coincideixen diversos congressos i activitats formatives força interessants.

  • "4rt Congrés Educació i Entorn". Del 22 al 24 de maig, a La Seu d'Urgell (http://www.xtec.cat/congresseu/). A aquests hi he pogut assistir, juntament amb Marià .... a veure si escric un article a mode de resum ....
  • "1r Congrés Nacional d'Internet a l'Aula" (http://www.congresointernetenelaula.es/virtual/). Des de l'abril fins a l'octubre. Amb una part de presencialitat i una altra molt important de seguiment telemàtic. He escrit algun post al respecte ....
  • "Conferència Iberoamericana LAMS 2008" (http://lams2008_es.lamsfoundation.org/index.htm). Del 25 al 27 de juny, a Càdis. El tema guarda relació amb el Simposi de Salamanca .....
  • "III Congrés Mundial sobre els Estils d'Aprenentatge" (http://www.caceres2008.es/). Del 7 al 9 de juliol, a Cáceres. Em crida l'atenció que hi hagi un congrés dedicat a debatre les diferents formes que tenim d'aprendre .... no es tracta d'un tema de Tecnología Educativa o TIC, però després del camí recorregut, personalment, el trobo també interessant.
  • Congrés "EDUTEC 2008" (http://www.usc.es/tecnoeduc/edutec/web_castellano/index_cas.html). Del 3 al 5 de setembre a Santiago de Compostela. Vaig participar discretament al de 2006 .... però el van fer a la URV (Tarragona) .
  • "V Simposi Pluridisciplinar sobre Disseny i Avaluació de Continguts Educatius Reutilitzables" (http://www.upsa.es/spdece08/). A Salamanca, 20 i 21 d'octubre. Sembla molt interessant, però és a Salamanca .......
  • "MoodleMoot08" (http://www.moodlemoot.net/). Del 23 al 25 d'octubre, a Barcelona. Crec que a aquest si que hi podré anar ... ja veurem.

Comentaris

Aida Ivars ha dit…
Hola Artur,

Seria molt interessant fer un calendari públic de Jornades, per eixemple al Google. Jo en vaig començar un en:
http://www.google.com/calendar/embed?src=2jc433ua7rcehr6fsd3e6s3rk4%40group.calendar.google.com

Igual em té aquest que un altre. Seria bona idea, que tots puguerem anar afegint les Jornades, Trobades, Conferències, etc sobre Educació que coneixerem, una espècie de wiki pero en forma de calendari, molt més útil pera aquesta tasca. He nombrat al del Google perque jo utilitze aquest programari gratuit, i es el que més conec, però de segur que hi hauràn uns altres.

PD: El teu blog em pareix força interessant. (sóc castellana perlant, si faig moltes faltes, no me les tingues molt en compte).

Entrades populars d'aquest blog

Esquema del Projecte Educatiu de Centre (mapejat)

Durant el passat curs 10-11 he estat rellegint el DECRET 102/2010 d'autonomia dels centres educatius, intentant esbrinar què s'hi deia en referència al Projecte Educatiu de Centre. La nova normativa que acompanya el desplegament de la LEC (http://www.gencat.cat/educacio/lleieducacio/cat/) introdueix canvis importants pel que fa a a l'estructura del sistema educatiu, i un dels punts importants i en el que els centres primer s'hi hauran de posar, és el que fa referència a l'elaboració del Projecte Educatiu de Centre.
És en el Capítol 1 del citat DECRET on s'hi fa referència a aquest punt. En el nou marc, el PEC esdevé el DOCUMENT que aglutina el conjunt de documentació bàsica de centre. Cal remarcar que hi ha certs punts "interpretables" pel que fa al seu contingut i estructura bàsica, i el cert és que encara són diverses les opinions dels experts al respecte. De tota manera, a mode de resum, s'adjunta un mapa conceptual amb els punts més destacats.

E…

Sessió TAC al "Postgrau en direcció de centres educatius" de la Fundació Martí l'Humà

El curs 2016-2017 s'ha realitzat la primera edició d'un postgrau en direcció de centres educatius realitzat exclusivament a Terres de l'Ebre. El postgrau ha estat creat i impulsat per la Fundació Universitària Martí l'Humà, i el seu plantejament ha estat el d'oferir un postgrau que habilite per a la direcció de centres realitzat en el propi territori i realitzat per professionals també del territori.
Amb aquesta idea s'ha organitzat un ampli grup de professionals, experts en diferents camps de l'educació, als quals se'ns ha encarregat assumir algunes hores de formació. En el meu cas, vaig assumir la part relacionada amb les TAC. Un tema molt ampli i amb molts aspectes a comentar que va consumir ràpidament el temps de que disposàvem. 
En relació a aquest postgrau s'ha creat un espai web específic, http://www.fordires.org/, on es pot endevinar la intenció de donar continuïtat a la formació inicial i permanent de ls equips directius. Caldrà seguir-ho!! P…

Arriba la competència digital docent #CDD

Fa temps que es parla de les competències que han de tenir els treballadors en el context actual, dominat per la tecnologia i l'accés a la informació. Més concretament, dins de l'àmbit de l'ensenyament, sembla clar que si hem de preparar els nostres estudiants per al món de demà (a uns vuit o deu anys vista) una de les competències que els hem de dotar és la competència digital. No sabem com serà el món del futur, ni quines seran les professions que s'estilaran, però està clar que d'una manera o una altra, les pantalles, la informació i internet hi seran molt presents. Fa uns mesos el Departament d'Ensenyament va presentar els documents referents al desenvolupament de la Competència Digital de l'alumnat.

Ara bé, per tal de fer alumnes digitalment competents, cal que també els professors ho siguin. I aquí està la novetat d'aquests dies. El passat dia 6 de juliol es va presentar l'informe interdepartamental de la competència digital docent, que traça …