Ves al contingut principal

Congressos a dojo ....


Ja fa uns dies que volia escriure aquest article, al menys em servirà com a punt centralitzador de diversos enllaços que estic seguint, si més no des de la distància.
Es dóna la circumstància que aquest final de curs coincideixen diversos congressos i activitats formatives força interessants.

  • "4rt Congrés Educació i Entorn". Del 22 al 24 de maig, a La Seu d'Urgell (http://www.xtec.cat/congresseu/). A aquests hi he pogut assistir, juntament amb Marià .... a veure si escric un article a mode de resum ....
  • "1r Congrés Nacional d'Internet a l'Aula" (http://www.congresointernetenelaula.es/virtual/). Des de l'abril fins a l'octubre. Amb una part de presencialitat i una altra molt important de seguiment telemàtic. He escrit algun post al respecte ....
  • "Conferència Iberoamericana LAMS 2008" (http://lams2008_es.lamsfoundation.org/index.htm). Del 25 al 27 de juny, a Càdis. El tema guarda relació amb el Simposi de Salamanca .....
  • "III Congrés Mundial sobre els Estils d'Aprenentatge" (http://www.caceres2008.es/). Del 7 al 9 de juliol, a Cáceres. Em crida l'atenció que hi hagi un congrés dedicat a debatre les diferents formes que tenim d'aprendre .... no es tracta d'un tema de Tecnología Educativa o TIC, però després del camí recorregut, personalment, el trobo també interessant.
  • Congrés "EDUTEC 2008" (http://www.usc.es/tecnoeduc/edutec/web_castellano/index_cas.html). Del 3 al 5 de setembre a Santiago de Compostela. Vaig participar discretament al de 2006 .... però el van fer a la URV (Tarragona) .
  • "V Simposi Pluridisciplinar sobre Disseny i Avaluació de Continguts Educatius Reutilitzables" (http://www.upsa.es/spdece08/). A Salamanca, 20 i 21 d'octubre. Sembla molt interessant, però és a Salamanca .......
  • "MoodleMoot08" (http://www.moodlemoot.net/). Del 23 al 25 d'octubre, a Barcelona. Crec que a aquest si que hi podré anar ... ja veurem.

Comentaris

Aida Ivars ha dit…
Hola Artur,

Seria molt interessant fer un calendari públic de Jornades, per eixemple al Google. Jo en vaig començar un en:
http://www.google.com/calendar/embed?src=2jc433ua7rcehr6fsd3e6s3rk4%40group.calendar.google.com

Igual em té aquest que un altre. Seria bona idea, que tots puguerem anar afegint les Jornades, Trobades, Conferències, etc sobre Educació que coneixerem, una espècie de wiki pero en forma de calendari, molt més útil pera aquesta tasca. He nombrat al del Google perque jo utilitze aquest programari gratuit, i es el que més conec, però de segur que hi hauràn uns altres.

PD: El teu blog em pareix força interessant. (sóc castellana perlant, si faig moltes faltes, no me les tingues molt en compte).

Entrades populars d'aquest blog

Esquema del Projecte Educatiu de Centre (mapejat)

Durant el passat curs 10-11 he estat rellegint el DECRET 102/2010 d'autonomia dels centres educatius, intentant esbrinar què s'hi deia en referència al Projecte Educatiu de Centre. La nova normativa que acompanya el desplegament de la LEC (http://www.gencat.cat/educacio/lleieducacio/cat/) introdueix canvis importants pel que fa a a l'estructura del sistema educatiu, i un dels punts importants i en el que els centres primer s'hi hauran de posar, és el que fa referència a l'elaboració del Projecte Educatiu de Centre.
És en el Capítol 1 del citat DECRET on s'hi fa referència a aquest punt. En el nou marc, el PEC esdevé el DOCUMENT que aglutina el conjunt de documentació bàsica de centre. Cal remarcar que hi ha certs punts "interpretables" pel que fa al seu contingut i estructura bàsica, i el cert és que encara són diverses les opinions dels experts al respecte. De tota manera, a mode de resum, s'adjunta un mapa conceptual amb els punts més destacats.

E…

Treballar la programació i els processos a infantil i primària

Moltes vegades quan parlem de robòtica educativa, programació, aprendre codi, ... tendim a situar-mos (o a pensar) que això és quelcom que atany a l'educació secundària i, rarament ens preguntem si des l'educació infantil i primària es pot fer alguna cosa en aquest sentit. Bé, en el cas de primària una part important dels docents ja tenen identificat a Scratch com un dels recursos que facilita l'apropament dels alumnes a aquest món. El cas és que sempre pensem amb recursos digitals (quasi bé inevitable, en els nostres dies) i en cap cas (diria jo) ens plantegem què es pot fer en l'etapa de l'Educació Infantil i primers cursos de l'Educació Primària.
Només cal parar-se un poc a pensar per tal d'adonar-se'n que ja en els primers instants de la nostra vida estem sotmesos a processos: les pautes de dormir, menjar, passeig, ... i també des del primer moment que anem a l'escola, el primer que fem és aprendre les rutines i processos de funcionament. Succe…

UMPC

Ultra Mobile Personal Computer (veure Wikipedia), aquest és el significat que s'amaga darrera d'aquestes sigles. Llegint el blog Gabinete de Informatica (http://gabinetedeinformatica.net/wp15) he trobat aquest vídeo on es mostra què i com pot ser el futur proper quan aquests dispositius siguin d'ús general.

Certament, a hores d'ara, molts entenem que el futur passa per introduir de forma decidida tota la potència que ens aporten les eines TIC a l'educació. Ha de ser així, o no serà. Tal vegada, l'aspecte clau vindrà donat d eles mateixes famílies. Encara està molt llunyà els dies en que imaginem a un alumne que assisteixi amb un PC a classe. Suposo que en ambients universitaris aquest fet ja es deu donar en major o menor grau, encara que sigui de forma anecdòtica. En un centre de secundària, ara, això es veu molt i molt lluny, per diversos motius, entre ells pel cost que suposa el PC, perquè encara no és una eina que es consideri indispensable, i perque els pare…