Així que es diu screencasting !?!?! Entesos !!!


A través del blog de "El I Congreso Internacional de Software Libre y Web 2.0" http://elearning2.eu/?page_id=2, del qual ja n'he parlat en l'anterior article, he descobert un nou terme, totalment desconegut per mi, l'screencasting. Podria dir que he descobert el nom, bàsicament i/o el concepte, ja que fa uns mesos que ho estic utilitzant.

A la part superior he posat la presentació que ha fet Fernando Santamaría (http://elearning2.eu/?p=55) per a l'ocasió. M'estalvio explicar el concepte ja que si segueix l'enllaç n'hi ha més que suficient per esbrinar-ho.

Ah !!! em deixava de dir que el programa que jo he utilitzat per dur-ho a terme ha estat el Wink (http://www.debugmode.com/wink/), i el resultat ha estat força satisfactori. S'ha acabat explicar (si no fer-li) a un company/a com s'agrega una impressora, o com s'envia un fitxer adjunt en un correu, o com es transforma una carpeta en un paquet zip,... i tot allò que us pugueu imaginar. Aquest programa (concepte) ens permet crear videotutorials a partir de captures de pantalla, inserir-hi anotacions o indicacions i finalment deixar el resultat com a pàgina web amb un flash incrustat.

3 comentaris:

Manel Zaera ha dit...

Prefereixo el CamStudio. És lliure.

Hi ha una cosa que m'agobia una mica. Massa noms espectaculars per parlar de captura de pantalla. Igual que Web 2.0, que és una cosa que sona molt bé però, que tecnològicament no aporta tampoc gaire coses noves. Continuem amb HTML, aplicatius de servidor, CSS i Javascript.

Artur Tallada ha dit...

Hola Manel,

pensava que el Wink també ho era :-(

De fet en alguna mesura si que ho és no? Ho és més el CamStudio??

Manel Zaera ha dit...

Wink no ho és. És freeware. Aixo vol dir que és gratis. Si mires les condicions d'ús, per distribuir-lo necessites permís. No tens el codi font.

Cal distingir entre gratis i lliure. No és el mateix freeware que free software. [clic].