Passa al contingut principal

Linutop


A través de la web http://angelpuente.blogspot.com he conegut l'existència del projecte Linutop (http://www.linutop.com/index_sp.htm) . Linutop és un ordinador sense disc dur basat en Linux. Ofereix un funcionament totalment silenciós, de baix consum elèctric i tamany extremadament petit.

Està pensat bàsicament per a la navegació per internet. Porta incorporats els següents programes:
- Processador de textos AbiWord
- Lector PDF Evince
- Explorador web Firefox
- Missatgeria instantània Gaim
- Reproductor multimèdia Totem

Aquesta iniciativa, unida a altres de semblants (projecte LTSP, ThinkClients, LAPTOP, ...) i unida a altres iniciatives més locals (projecte de cablejat de centres Heura) em fan veure (i somniar) en un futur molt diferent dins el món educatiu. Arribarà un dia en que anar a l'aula amb un dispositiu com aquest o semblant serà habitual; arribarà un dia en que no serà un privilegi social poder disposar d'aquestes eines ... tan de bo !!! tan de bo !!!

Comentaris

Anònim ha dit…
Hola Artur,

als Ports Grisos he publicat fa poc un post sobre dispostitus UMPC (http://mcanosan.blogspot.com/2006/12/projecte-origami_10.html).

Crec que aviat podrem veure com propostes de dispositus lleugers de sobretaula, com el Linutop, o els mateixos ordinadors ultra mòbils, s'acaben imposant en l'àmbit educatiu.

Des del meu punt de vista, la integració de les TIC a l'aula passa per la mobilitat i la connectivitat. L'aula del s.XXI és el món sencer.

Entrades populars d'aquest blog

Adaptant-nos a la xarxa

A El Pais, he trobat un article particularment interessant que parla sobre la responsabilitats legals que es pot derivar a partir dels comentaris depositats en un lloc web. Un problema gens trivial, ja que en ser la web cada vegada més dinàmica i interactiva, el seu ús creix sense parar.

UMPC

Ultra Mobile Personal Computer ( veure Wikipedia ), aquest és el significat que s'amaga darrera d'aquestes sigles. Llegint el blog Gabinete de Informatica ( http://gabinetedeinformatica.net/wp15 ) he trobat aquest vídeo on es mostra què i com pot ser el futur proper quan aquests dispositius siguin d'ús general. Certament, a hores d'ara, molts entenem que el futur passa per introduir de forma decidida tota la potència que ens aporten les eines TIC a l'educació. Ha de ser així, o no serà. Tal vegada, l'aspecte clau vindrà donat d eles mateixes famílies. Encara està molt llunyà els dies en que imaginem a un alumne que assisteixi amb un PC a classe. Suposo que en ambients universitaris aquest fet ja es deu donar en major o menor grau, encara que sigui de forma anecdòtica. En un centre de secundària, ara, això es veu molt i molt lluny, per diversos motius, entre ells pel cost que suposa el PC, perquè encara no és una eina que es consideri indispensable, i perque els

Esquema del Projecte Educatiu de Centre (mapejat)

Durant el passat curs 10-11 he estat rellegint el DECRET 102/2010 d'autonomia dels centres educatius, intentant esbrinar què s'hi deia en referència al Projecte Educatiu de Centre . La nova normativa que acompanya el desplegament de la LEC ( http://www.gencat.cat/educacio/lleieducacio/cat/ ) introdueix canvis importants pel que fa a a l'estructura del sistema educatiu, i un dels punts importants i en el que els centres primer s'hi hauran de posar, és el que fa referència a l'elaboració del Projecte Educatiu de Centre . És en el Capítol 1 del citat DECRET on s'hi fa referència a aquest punt. En el nou marc, el PEC esdevé el DOCUMENT que aglutina el conjunt de documentació bàsica de centre. Cal remarcar que hi ha certs punts "interpretables" pel que fa al seu contingut i estructura bàsica, i el cert és que encara són diverses les opinions dels experts al respecte. De tota manera, a mode de resum, s'adjunta un mapa conceptual amb els punts més desta