Passa al contingut principal

La Pissarra Digital

En els darrers mesos una de les apostes del Departament d'Educació consisteix en anar dotant als centres educatius amb Equips de Pissarres Digitals (també anomenats Kits d'Internet a l'Aula); val a dir que previ pas de cablatge integral del centre educatiu en qüestió. En pocs anys està previst que la majoria de centres educatius puguin disposar d'aquests equips. El que vindrà de després (o en paral·lel) serà la formació del professorat en el seu ús.

Respecte a aquest tema caldria anar posant fil a l'agulla, si no és possible per aquest curs acadèmic, per al proper. Caldria anar pensant en activitats de formació en el seu ús didàctic (en aquest sentit, per dos vies diferents, he rebut dos propostes que van per aquest camí). Em preocupa fortament la part didàctica i pràctiques de bon ús. Després de realitzar alguna cerca (de moment) només he sabut trobar alguns llocs web que ofereixen informació en aquest sentit:

- La Pizarra Digital (http://dewey.uab.es/pmarques/pizarra.htm), és una pàgina web desenvolupada a partir d'un grup de recerca coordinat per Pere Marqués, professors de la UB.
- Uso educativo de las TIC (http://web.educastur.princast.es/proyectos/cuate/blog/?cat=5) , un blog asturià on hi ha una secció dedicada al tema, i on podem trobar un document publica en Red.es (http://web.educastur.princast.es/proyectos/cuate/docum/pdi_redes.pdf) i un llibre (http://www.edebedigital.net/biblioteca/pizarra-digital_CAST.pdf) publicat per Pere Marqués i Edebé Digital i disponible a la xarxa.

Espero que d'aquí a un temps hi hagi alguna iniciativa a casa nostra respecte al tema, básicament per què fa falta. No penso en un format de curs, més aviat caldria algo més curt, tipus un taller o seminari. Mentre aniré fent servir els materials que he trobat a la xarxa per tal d'anar donant respostes.
-

Comentaris

Unknown ha dit…
Ho fa amb Windows o amb Linkat? Perquè la captura de pantalla és un Windows diria jo.
Artur Tallada ha dit…
No és una foto del meu ordinador :-(

Es tracta d'una imatge que vaig trobar per la xarxa .... tampoc tinc una pissarra digital a casa, jejeje encara que estaria bé per practicar ... hi ha models molt complets pel que sembla.

Bon Any !!!
f.xavier.suñé ha dit…
Ei!
veig que, finalment, t'has posat de ple en les pissarretes...
bona feina!
Bea Marín ha dit…
A Pizarrica Digital, J. L. Cebollada té recursos i altres que em semblen interesants.
:-D

Entrades populars d'aquest blog

Adaptant-nos a la xarxa

A El Pais, he trobat un article particularment interessant que parla sobre la responsabilitats legals que es pot derivar a partir dels comentaris depositats en un lloc web. Un problema gens trivial, ja que en ser la web cada vegada més dinàmica i interactiva, el seu ús creix sense parar.

UMPC

Ultra Mobile Personal Computer ( veure Wikipedia ), aquest és el significat que s'amaga darrera d'aquestes sigles. Llegint el blog Gabinete de Informatica ( http://gabinetedeinformatica.net/wp15 ) he trobat aquest vídeo on es mostra què i com pot ser el futur proper quan aquests dispositius siguin d'ús general. Certament, a hores d'ara, molts entenem que el futur passa per introduir de forma decidida tota la potència que ens aporten les eines TIC a l'educació. Ha de ser així, o no serà. Tal vegada, l'aspecte clau vindrà donat d eles mateixes famílies. Encara està molt llunyà els dies en que imaginem a un alumne que assisteixi amb un PC a classe. Suposo que en ambients universitaris aquest fet ja es deu donar en major o menor grau, encara que sigui de forma anecdòtica. En un centre de secundària, ara, això es veu molt i molt lluny, per diversos motius, entre ells pel cost que suposa el PC, perquè encara no és una eina que es consideri indispensable, i perque els

Esquema del Projecte Educatiu de Centre (mapejat)

Durant el passat curs 10-11 he estat rellegint el DECRET 102/2010 d'autonomia dels centres educatius, intentant esbrinar què s'hi deia en referència al Projecte Educatiu de Centre . La nova normativa que acompanya el desplegament de la LEC ( http://www.gencat.cat/educacio/lleieducacio/cat/ ) introdueix canvis importants pel que fa a a l'estructura del sistema educatiu, i un dels punts importants i en el que els centres primer s'hi hauran de posar, és el que fa referència a l'elaboració del Projecte Educatiu de Centre . És en el Capítol 1 del citat DECRET on s'hi fa referència a aquest punt. En el nou marc, el PEC esdevé el DOCUMENT que aglutina el conjunt de documentació bàsica de centre. Cal remarcar que hi ha certs punts "interpretables" pel que fa al seu contingut i estructura bàsica, i el cert és que encara són diverses les opinions dels experts al respecte. De tota manera, a mode de resum, s'adjunta un mapa conceptual amb els punts més desta